Monthly Archives: October 2020

QBD-ja, pjesë e takimit virtual “Edukimi dhe Menaxhimi i Sistemit Arsimor gjatë COVID-19 dhe Kontributi i Diasporës nga Gjermania”

By |October 15th, 2020|

“Edukimi dhe Menaxhimi i Sistemit Arsimor gjatë COVID-19 dhe Kontributi i Diasporës nga Gjermania” ishte tema e takimit virtual me profesionistë të edukimit në Kosovë, Shqipëri dhe Gjermani, organizuar nga “GERMIN”.

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, ishte pjesë e […]

Selanik, Greqi/ Vijon dorëzimi i teksteve nga QBD-ja

By |October 14th, 2020|

Selanik, Greqi/ Vijon dorëzimi i teksteve shkollore për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporën shqiptare në Greqi. Procesi i shpërndarjes së teksteve të dërguara falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën po realizohet nën kujdesin e konsullatës shqiptare dhe Oficeres Koordinuese për Diasporën në Selanik, […]

Komisioni i Përbashkët i Shqipëri-Kosovë/ Miratohen standardet e teksteve mësimore

By |October 13th, 2020|

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, i cili po mbahet prej dy ditësh në Prishtinë, ka hartuar dhe ka miratuar standardet për tekstet mësimore të mësimit plotësues të gjuhës shqipe dhe të kulturës […]

Suedi / Mësuesit shqiptarë marrin tekstet mësimore dërguar nga QBD

By |October 9th, 2020|

Suedi/ Vijon shpërndarja e teksteve shkollore dhe të mësimit plotësues në gjuhën shqipe, të dërguara falas për mësimdhënien në Diasporë nga Qendra e Botimeve të Diasporës
QBD-ja ka dërguar në Suedi 882 tekste didaktike, ndër të cilat edhe botimet e saj dygjuhëshe që përfshijnë fjalorë dygjuhësh, përralla dygjuhëshe etj
Ambasadori i Shqipërisë në Suedi, Virgjil Kule priti […]

Njoftim për konkurrim për vend pune

By |October 6th, 2020|

Njoftim për konkurrim për vend pune

Datë 06.10.2020

Në zbatim të Ligjit nr.16, date 18/04/2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për Diasporën nr. 469, datë 26.07.2018 si dhe Ligjit nr. 7961, datë 12. 7. 1995 “Kodi i Punës së Republikës së Shqipërisë” i ndryshuar, QBD do të shpallë […]

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “E bukura dhe bisha” dhe “Ujku dhe shtatë kecat”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |October 2nd, 2020|

Ndër mijëra tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Diasporë për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të jenë dhe botimet dygjuhëshe të Qendrës së Botimeve për Diasporën.

 “E bukura dhe bisha” dhe “Ujku dhe shtatë kecat”, dy nga përrallat më të dashura për fëmijët, pjesë […]

Angli/ Shpërndahen tekstet e dërguara falas nga QBD-ja

By |October 2nd, 2020|

910 tekste shkollore dhe të mësimit plotësues janë dërguar falas për mësuesit e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Angli të Britanisë së Madhe.

Mësuesit e shkollës “Ardhmëria”, të ftuar nga ambasadori shqiptar në Londër z. Qirjako Qirko, u paraqitën në ambasadë për […]

Këshilli Koordinues i Botimeve për Diasporën diskuton rreth ecurisë së projekteve të Qendrës së Botimeve për Diasporën

By |October 2nd, 2020|

Qendra e Botimeve për Diasporën e drejtuar nga znj. Mimoza Hysa organizoi mbledhjen e radhës me Këshillin Koordinues të Botimeve për Diasporën, ku ishin të pranishëm: anëtarët e Këshillit: prof. Floresha Dado, përfaqësuese e Akademisë së Shkencave; znj. Mira Hoxha, përfaqësuese e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme; znj. Anila Ferizaj, përfaqësuese e Ministrisë […]

U firmos sot marrëveshja e bashkëpunimit mes Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën

By |October 2nd, 2020|

U firmos sot marrëveshja e bashkëpunimit mes Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën.
Qendra e Botimeve për Diasporën dhe Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit mes dy institucioneve për mbështetjen dhe përhapjen e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë.
Duke vlerësuar rëndësinë e përhapjes, studimit dhe rritjes […]