Author: Ardit Istrefaj

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16803,16805,16806" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Gjermani, Ambasada e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës kanë organizuar një ceremoni të përbashkët për dorëzimin e teksteve të dërguara falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën. Në aktivitetin e mbajtur...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16768,16769,16770" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Miratohet Vendimi i Këshillit të Ministrave  Nr. 756, datë 23.9.2020 “Për Funksionimin e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve të Përbashkëta për Diasporën”. Ndërkohë, sot u zhvillua online mbledhja...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16778" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text]Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën   Ndër 4480 tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Itali...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16751,16753,16755" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Kroaci, 370 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16743,16744" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] 660 fjalorë dygjuhësh Shqip-Ukrainisht të botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën dhe pajisje për Qendrën e Informacionit të Shqipërisë në Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit, janë nisur drejt Ukrainës nga...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16698,16699,16700,16701" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Qendra e Botimeve për Diasporën, mirëpriti në mjediset e saj, dy oficeret koordinuese për çështjet e Diasporës shqiptare pranë posteve konsullore të Republikës së Shqipërisë, përkatësisht në Selanik dhe Athinë, znj. Aurela...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16684,16685,16686,16687,16688,16689,16690,16691" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] SHBA, 725 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16677,16678" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Greqi, 2623 tekste shkollore dhe plotësuese për mësimin e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë arritën te mësuesit e shkollave shqipe në Greqi. Megjithë situatën e vështirë në të cilën ndodhemi...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16667,16669,16673" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Kanada, 1350 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje,...

  Ndër 2623 tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Greqi për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të jenë dhe botimet dygjuhëshe të Qendrës së Botimeve për Diasporën.  “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, dy nga përrallat...