Author: Ardit Istrefaj

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16642,16643,16644" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Ukrainë, 133 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje,...

Aleks Buda (1911-1993) ishte mësues, historian, akademik shqiptar. Ati i tij ishte Dhimitër Taq Buda, farmacist, delegat i Elbasanit në Kongresin e Manastirit, deputet në dy legjislatura në Kuvendin Kombëtar dhe një ndër financuesit e Shkollës Normale të Elbasanit. Mësimet e para i mori në qytetin e lindjes...

    NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM PËR HARTIMIN E PËRMBAJTJES SË PLATFORMËS DIGJITALE  TË MËSIMIT TË GJUHËS SHQIPE Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtorë të jashtëm, për hartimin e përmbajtjes së Platformës Digjitale të mësimit të gjuhës shqipe: Bashkëpunëtor i jashtëm, mësues nga Diaspora, për hartimin e përmbajtjes...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][vc_column_text] Vila e Sami Frashërit në Erenkoj, Stamboll [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text] Vila e Sami Frashërit në Erenkoj, Stamboll të Turqisë, e projektuar nga vetë ai. [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][vc_column_text] Nënë Tereza me nënën dhe motrën e saj. [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text] Pavarësisht kërkesave të saj më të hershme, Nënë Tereza u lejua të hynte në Shqiperi vetëm në vitin 1990. Ajo arriti në shtëpinë ku kishte banuar e ëma dhe e motra,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16724,16725,16726" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Finlandë, 780 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16717,16718,16719,16720" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Austri, 592 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_gallery interval="3" images="16735" img_size="large" css_animation="none" direction_nav="yes" control_nav="yes" pause_on_hover="yes"][vc_column_text] Ndër 910 tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Angli për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të jenë dhe botimet...