naun.prifti

About Naun Prifti

This author has not yet filled in any details.
So far Naun Prifti has created 435 blog entries.

QBD/ Zhvillohet online mbledhja e Këshillit Koordinues të Botimeve për Diasporën

By |December 9th, 2020|

Sot më datë 9 dhjetor, Këshilli Koordinues i Botimeve për Diasporën mbajti online mbledhjen e fundit për këtë vit ku u shqyrtua raporti vjetor i punës së Qendrës së Botimeve për Diasporën dhe u prezantua plani i punës për vitin e ardhshëm.
Drejtoresha […]

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “Ushtari prej Plumbi” / “Borëbardha”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |December 9th, 2020|

“Ushtari prej Plumbi” dhe “Borëbardha”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për Diasporën, flasin shqip dhe anglisht.
“Ushtari prej Plumbi” shkruar nga autori Peter Holeinone, është historia e një ushtari […]

QBD/ Mblidhet Komisioni i Përbashkët Shqipëri-Kosovë në Tiranë

By |December 4th, 2020|

Sot më datë 4 dhjetor, Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, i cili po mbahet prej dy ditësh në Tiranë, diskutoi për paketën e dokumenteve dhe procedurat e zhvillilit të konkursit të teksteve […]

Botohet “Politika Shtetërore për Diasporën 2020”

By |December 2nd, 2020|

Botohet libri “Politika Shtetërore për Diasporën 2020”. Ai është përmbledhje e dokumenteve dhe akteve në zbatim të Strategjisë Kombëtare të Diasporës.

Libri “Politika Shtetërore për Diasporën 2020” është botimi i tretë vjetor. Ai është publikimi pasardhës i librave “Politika Shtetërore për Diasporën […]

Qendra e Botimeve për Diasporën, marrëveshje bashkëpunimi më Fakultetin e Gjuhëve të Huaja

By |November 17th, 2020|

U firmos sot marrëveshja e bashkëpunimit mes Fakultetit të Gjuhëve të Huaja dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën. Qendra e Botimeve për Diasporën dhe Fakulteti i Gjuhëve të Huaja kanë nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit mes dy institucioneve për shkëmbimin e eksperiencës dhe […]

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “Libri i xhunglës” / “Tre derrkucët”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |November 13th, 2020|

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “Libri i xhunglës” / “Tre derrkucët”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën
“Libri i xhunglës” dhe “Tre derrkucët”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për Diasporën, flasin shqip dhe anglisht.
“Libri i xhunglës”, është […]

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Sirena e vogël” / “Udhëtimet e Guliverit”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |November 6th, 2020|

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Sirena e vogël” / “Udhëtimet e Guliverit”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën
“Sirena e vogël” dhe “Udhëtimet e Guliverit”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për […]

KMSHD-ja, takim online për unifikimin e mësimdhënies në Diasporë

By |October 31st, 2020|

Kryesia e Këshillit të Mësimit Shqip për Diasporë (KMSHD), në prani të përfaqësueseve të dyja shteteve shqiptare: Shqipërisë dhe Kosovës, mbajti një takim pune online me ministrin e Shtetit për Diasporën të Republikës së Shqipërisë z. Pandeli Majko;  zëvendësministrin e Punëve të Jashtme dhe Diasporës të Republikës së Kosovës, […]

Kroaci/ Ambasada i dorëzon bibliotekës së Zagrebit librat e dhuruar nga QBD-ja

By |October 30th, 2020|

Ambasadori shqiptar në Kroaci Riza Poda gjatë ditës së sotme ka dorëzuar pranë Bibliotekës Qendrore Shqiptare të Zagrebit librat e dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën. Librat iu dhuruan drejtueses së kësaj biblioteke Dorotea Kerni, e cila është njëkohësisht mësuese […]

Botimi dygjuhësh shqip-greqisht “Sirena e vogël” / “Udhëtimet e Guliverit”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |October 30th, 2020|

Botimi dygjuhësh shqip-greqisht “Sirena e vogël” / “Udhëtimet e Guliverit”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën
“Sirena e vogël” dhe “Udhëtimet e Guliverit”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për […]