naun.prifti

About Naun Prifti

This author has not yet filled in any details.
So far Naun Prifti has created 435 blog entries.

Selanik, Greqi/ Mësuesit e gjuhës shqipe marrin tekstet mësimore dërguar nga QBD-ja

By |October 26th, 2020|

Sot në ambientet e konsullatës shqiptare në Selanik, shoqata e emigrantëve shqiptarë “Nënë Tereza” atje, tërhoqi tekstet shkollore dhe materialet plotësuese të dërguara falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën, nën kujdesin e veçantë të Ministrit të Shtetit për Diasporën.
Për tërheqjen e […]

Turqi/ Mësuesit e gjuhës shqipe marrin tekstet mësimore të dërguara nga QBD-ja

By |October 23rd, 2020|

Bursa, Turqi/ 282 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën kanë mbërritur në ambasadën shqiptare në Turqi dhe tashmë janë dorëzuar  te mësuesit e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare atje.

Ambasadori i Republikës […]

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “Sirena e vogël” / “Udhëtimet e Guliverit”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |October 23rd, 2020|

“Sirena e vogël” dhe “Udhëtimet e Guliverit”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për Diasporën, flasin shqip dhe anglisht.

“Sirena e vogël”, një ndër përrallat e famshme  të shkruara  autori danez […]

Greqi/ Vijon dorëzimi i teksteve për mësimdhënien në Diasporë dërguar nga QBD-ja

By |October 21st, 2020|

Vijon dorëzimi i librave për mësimin e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporën shqiptare në Greqi, dërguar nga Qendra e Botimeve për Diasporën, nën kujdesin  Ministrit të Shtetit për Diasporën dhe me mbështetjen e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme.
Oficerja Koordinuese […]

Shtyhet afati i aplikimit për regjistrim në regjistrin shtetëror të mësuesve të Diasporës

By |October 19th, 2020|

Një njoftim i rëndësishëm për të gjithë mësuesit e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë
Shtyhet afati i aplikimit për regjistrim në regjistrin shtetëror të mësuesve të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare ne diasporë.

Sipas njoftimit të Agjencisë së Sigurimit të Cilësisë së Arsimit Parauniversitar, […]

Norvegji/ Mësuesit e gjuhës shqipe marrin tekstet mësimore të dërguara nga QBD-ja

By |October 19th, 2020|

Norvegji/ 372 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollës shqipe “Naim Frashëri” në Oslo të Norvegjisë, në të cilën ndjekin mësimin e gjuhës […]

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “E bukura dhe bisha”/ “Ujku dhe shtatë kecat”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |October 16th, 2020|

Ndër mijëra tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Diasporë për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 janë dhe botimet dygjuhëshe të Qendrës së Botimeve për Diasporën.
 “E bukura dhe bisha” dhe “Ujku dhe shtatë […]

QBD-ja, pjesë e takimit virtual “Edukimi dhe Menaxhimi i Sistemit Arsimor gjatë COVID-19 dhe Kontributi i Diasporës nga Gjermania”

By |October 15th, 2020|

“Edukimi dhe Menaxhimi i Sistemit Arsimor gjatë COVID-19 dhe Kontributi i Diasporës nga Gjermania” ishte tema e takimit virtual me profesionistë të edukimit në Kosovë, Shqipëri dhe Gjermani, organizuar nga “GERMIN”.

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, ishte pjesë e […]

Selanik, Greqi/ Vijon dorëzimi i teksteve nga QBD-ja

By |October 14th, 2020|

Selanik, Greqi/ Vijon dorëzimi i teksteve shkollore për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporën shqiptare në Greqi. Procesi i shpërndarjes së teksteve të dërguara falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën po realizohet nën kujdesin e konsullatës shqiptare dhe Oficeres Koordinuese për Diasporën në Selanik, […]

Komisioni i Përbashkët i Shqipëri-Kosovë/ Miratohen standardet e teksteve mësimore

By |October 13th, 2020|

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, i cili po mbahet prej dy ditësh në Prishtinë, ka hartuar dhe ka miratuar standardet për tekstet mësimore të mësimit plotësues të gjuhës shqipe dhe të kulturës […]