naun.prifti

About Naun Prifti

This author has not yet filled in any details.
So far Naun Prifti has created 435 blog entries.

Suedi / Mësuesit shqiptarë marrin tekstet mësimore dërguar nga QBD

By |October 9th, 2020|

Suedi/ Vijon shpërndarja e teksteve shkollore dhe të mësimit plotësues në gjuhën shqipe, të dërguara falas për mësimdhënien në Diasporë nga Qendra e Botimeve të Diasporës
QBD-ja ka dërguar në Suedi 882 tekste didaktike, ndër të cilat edhe botimet e saj dygjuhëshe që përfshijnë fjalorë dygjuhësh, përralla dygjuhëshe etj
Ambasadori i Shqipërisë në Suedi, Virgjil Kule priti […]

Njoftim për konkurrim për vend pune

By |October 6th, 2020|

Njoftim për konkurrim për vend pune

Datë 06.10.2020

Në zbatim të Ligjit nr.16, date 18/04/2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për Diasporën nr. 469, datë 26.07.2018 si dhe Ligjit nr. 7961, datë 12. 7. 1995 “Kodi i Punës së Republikës së Shqipërisë” i ndryshuar, QBD do të shpallë […]

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “E bukura dhe bisha” dhe “Ujku dhe shtatë kecat”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |October 2nd, 2020|

Ndër mijëra tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Diasporë për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të jenë dhe botimet dygjuhëshe të Qendrës së Botimeve për Diasporën.

 “E bukura dhe bisha” dhe “Ujku dhe shtatë kecat”, dy nga përrallat më të dashura për fëmijët, pjesë […]

Angli/ Shpërndahen tekstet e dërguara falas nga QBD-ja

By |October 2nd, 2020|

910 tekste shkollore dhe të mësimit plotësues janë dërguar falas për mësuesit e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Angli të Britanisë së Madhe.

Mësuesit e shkollës “Ardhmëria”, të ftuar nga ambasadori shqiptar në Londër z. Qirjako Qirko, u paraqitën në ambasadë për […]

Këshilli Koordinues i Botimeve për Diasporën diskuton rreth ecurisë së projekteve të Qendrës së Botimeve për Diasporën

By |October 2nd, 2020|

Qendra e Botimeve për Diasporën e drejtuar nga znj. Mimoza Hysa organizoi mbledhjen e radhës me Këshillin Koordinues të Botimeve për Diasporën, ku ishin të pranishëm: anëtarët e Këshillit: prof. Floresha Dado, përfaqësuese e Akademisë së Shkencave; znj. Mira Hoxha, përfaqësuese e Ministrisë për Evropën dhe Punët e Jashtme; znj. Anila Ferizaj, përfaqësuese e Ministrisë […]

U firmos sot marrëveshja e bashkëpunimit mes Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën

By |October 2nd, 2020|

U firmos sot marrëveshja e bashkëpunimit mes Fakultetit të Historisë dhe të Filologjisë dhe Qendrës së Botimeve për Diasporën.
Qendra e Botimeve për Diasporën dhe Fakulteti i Historisë dhe i Filologjisë nënshkruan marrëveshjen e bashkëpunimit mes dy institucioneve për mbështetjen dhe përhapjen e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë.
Duke vlerësuar rëndësinë e përhapjes, studimit dhe rritjes […]

“Tregimet e Moçme” të Kutelit në pesë gjuhë, projekti më i ri i QBD-së

By |September 30th, 2020|

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Përkthimit, Qendra e Botimeve për Diasporën prezanton projektin madhor të përkthimit të “Tregimeve të moçme shqiptare” në pesë gjuhë të huaja: në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht dhe greqisht.

Ka qenë kërkesë parësore ruajtja e parimit bazë në përkthimin nga gjuha shqipe: ajo e përzgjedhjes së përkthyesve që kanë gjuhën në të […]

Zvicër/ Shpërndahen tekstet e dërguara falas nga QBD-ja

By |September 29th, 2020|

Bernë, Zvicër/ Shpërndahen tekstet shkollore dhe të mësimit plotësues të dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën për shkollat shqipe të mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare atje.
Këshilltari në Ambasadën Shqiptare në Bernë, z. Valon Gashi, bashkë me mësueset e […]

Greqi/ Vijon shpërndarja e teksteve të dërguara falas nga QBD-ja

By |September 29th, 2020|

Vijon dorëzimi i librave për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporën shqiptare në Greqi, dërguar falas nga QBD-ja, nën kujdesin e veçantë të Ministrit të Shtetit për Diasporën, dhe të mbërritur përmes MEPJ-së e Postës Shqiptare, në Ambasadën e Republikës së […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNTORË TË JASHTËM PËR DY PËRKTHYES LETRARË

By |September 28th, 2020|

 

NJOFTIM PËR BASHKËPUNTORË TË JASHTËM PËR DY PËRKTHYES LETRARË

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtorë të jashtëm, përkthyes nga gjuha shqipe në gjuhën angleze, për ngritjen e redaksisë së revistës letrare “Letra nga Diaspora” .

Përkthyesit duhet të plotësojnë këto kërkesa:

Të jetë shtetas shqiptar.
Të ketë mbaruar arsimin e lartë.
Të jetë njohës shumë i […]