Author: Naun Prifti

Dhimitër S.Shuteriqi u nda nga jeta më 22 korrik të vitit 2003. Ai u lind në Elbasan në një familje intelektuale, i biri i Simon Shuteriqit, anëtar i Kongresin e Manastirit dhe një ndër themeluesit e Normales së Elbasanit. Dhimitri i ndoqi studimet e larta...

Shkrimtari shqiptaro-italian Elvis Malaj sjell në shqip përmbledhjen e tij të parë me tregime “Nga veranda jote duket shtëpia ime” (“Dal tuo terrazzo si vede casa mia”). Një rrëfim për dy brigje, sa të njohura edhe të panjohura për njëra-tjetrën, për njerëz të ndryshëm, por...

Studiuesi Hysni Ndreu ishte pjesë e tryezës shkencore organizuar nga Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit, me rastin e 95 vjetorit të lindjes së Martin Camaj, shkrimtarit, prozatorit, dramaturgut, studiuesit të gjuhës dhe të letërsisë shqipe, si dhe kontribuesit në fushën e albanologjisë. Hysni Ndreu,...