Author: Naun Prifti

Qendra e Botimeve për Diasporën publikon falas online fjalorin dygjuhësh për fëmijë, shqip-frëngjisht. Qendra e Botimeve për Diasporën vë në dispozicion të fëmijëve në Diasporë, një tjetër fjalor dygjuhësh për fëmijë: fjalorin shqip-frëngjisht, në formatin e-book. Fjalori, shumë i dobishëm për mësuesit dhe fëmijët në Diasporë...

Poetja Liljana Qafa me banim në Itali, përzgjidhet nga Aletti Editore për të marrë pjesë në konkursin “Premio Internazionale La Panchina Dei Versi”. Shtëpia Botuese Aletti Editore ka përzgjedhur Liljana Qafën për të qenë pjesë e botimit antologjik me poezinë “Vento del mare ”. Ky...

Et’hem Haxhiademi, klasicisti i letërsisë shqipe. Nëse romantizmin në letërsinë tonë e përfaqësojnë De Rada e Naimi, e themi me plotgojë që klasicizmin e përfaqëson Haxhiademi. Et’hem Haxhiademi është përfaqësuesi i rrymës letrare të klasicizmit në letërsinë shqipe. Në vitet ’30 të shekullit të kaluar,...