Author: Naun Prifti

Shkolla Shqipe në Zvicër lajmëron shpalljen e konkursit për mësues/e të gjuhës shqipe për disa pika shkollore, të kantoneve Zyrih, Schafhausen, Bern, Basel, Grabünden, Appenzell etj. Kandidatët duhet të kenë lejen e qëndrimit vjetor në Zvicër, të kenë njohuri elementare në gjuhën gjermane, nivelin B1, të...

Qendra e Botimeve për Diasporën vë në dispozicion të fëmijëve në Diasporë, një tjetër fjalor dygjuhësh për fëmijë: fjalorin shqip-turqisht, në formatin e-book. Fjalori, shumë i dobishëm për mësuesit dhe fëmijët në Diasporë dhe jo vetëm, është i shkarkueshëm falas për të gjithë. Fjalori dygjuhësh për fëmijë...

Publikohet numri i ri i revistës "Haemus", një revistë shkencore, kulturore dhe enciklopedike evropiane, themeluar në Bukuresht në vitin 1998 nga autorët shqiptarë me banim neë Rumani, Kopi Kyçyku dhe Ardian Kyçyku. Revista boton me përparësi materiale shkencore, akademike, kulturore dhe artistike, të vlerësuara e të...

Shkolla e Gjuhës Shqipe “Besa” në Romë të Italisë, përmbylli vitin shkollor 2019-2020. Në ceremoninë e mbylljes ishte i pranishëm edhe Prof. Francesco Florenzano, President i Upter - Universiteti Popullor i Romës, vendi ku u zhvilluan veprimtaritë didaktike. Presidenti Florenzano rinovoi ftesën që shkolla t’i zhvillojë mësimet po...

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtor të jashtëm, ilustrator, për ngritjen e redaksisë së revistës letrare “Letra nga Diaspora” .  Ilustratori duhet të plotësojë këto kërkesa: Të jetë shtetas shqiptar; Të ketë zotësi të plotë për të vepruar; Të ketë mbaruar arsimin e lartë; Kualifikime,...

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtor të jashtëm, gazetar kulture, për ngritjen e redaksisë së revistës letrare “Letra nga Diaspora” . Gazetari duhet të plotësojë këto kërkesa: Të jetë shtetas shqiptar; Të ketë zotësi të plotë për të vepruar; Të ketë mbaruar arsimin e lartë; ...

Mjaft autorë që dhanë një kontribut të rëndësishëm në letrat shqipe mërguan për t’u arsimuar dhe për t’i shërbyer shqiptarisë përmes përhapjes së dijes dhe kulturës, duke bërë përpjekje të vazhdueshme për t’i shërbyer bashkëkombësve përmes arsimit, shkrimit, dijes dhe kulturës. Isuf Luzaj (1913-2000) ishte arsimtar, shkrimtar,...