Author: Naun Prifti

Shkolla e Gjuhës Shqipe “Besa” në Romë të Italisë, përmbylli vitin shkollor 2019-2020. Në ceremoninë e mbylljes ishte i pranishëm edhe Prof. Francesco Florenzano, President i Upter - Universiteti Popullor i Romës, vendi ku u zhvilluan veprimtaritë didaktike. Presidenti Florenzano rinovoi ftesën që shkolla t’i zhvillojë mësimet po...

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtor të jashtëm, ilustrator, për ngritjen e redaksisë së revistës letrare “Letra nga Diaspora” .  Ilustratori duhet të plotësojë këto kërkesa: Të jetë shtetas shqiptar; Të ketë zotësi të plotë për të vepruar; Të ketë mbaruar arsimin e lartë; Kualifikime,...

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtor të jashtëm, gazetar kulture, për ngritjen e redaksisë së revistës letrare “Letra nga Diaspora” . Gazetari duhet të plotësojë këto kërkesa: Të jetë shtetas shqiptar; Të ketë zotësi të plotë për të vepruar; Të ketë mbaruar arsimin e lartë; ...

Mjaft autorë që dhanë një kontribut të rëndësishëm në letrat shqipe mërguan për t’u arsimuar dhe për t’i shërbyer shqiptarisë përmes përhapjes së dijes dhe kulturës, duke bërë përpjekje të vazhdueshme për t’i shërbyer bashkëkombësve përmes arsimit, shkrimit, dijes dhe kulturës. Isuf Luzaj (1913-2000) ishte arsimtar, shkrimtar,...

Më 5 korrik 1987, në moshën 67-vjeçare u nda nga jeta Vexhi Buharaja, atdhetar, dijetar, poet, përkthyes, shkrimtar, historian, studiues, hulumtues dhe njohës i dhjetë gjuhëve kryesore lindore e perëndimore. Buharaja lindi më 12 maj të vitit 1920 në Berat dhe rridhte prej një familjeje intelektuale,...

Më 3 korrik u nda nga jeta Sotir Kolea leksikograf, folklorist, publicist, veprimtar i Lëvizjes Kombëtare dhe drejtor i Bibliotekës Kombëtare në vitin 1928. Sotir Kolea lindi në Berat, më 4 shtator 1872. Kreu gjimnazin në gjuhën greke në Manastir. Më 1896 punoi si mësues i gjuhës shqipe...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text] Qendra e Botimeve për Diasporën sjell një cikël intervistash me mësues shqiptarë në Diasporë, të cilët kanë dhënë një kontribut të veçantë në përhapjen dhe ruajtjen e gjuhës shqipe, kulturës shqiptare dhe forcimit të lidhjeve të komunitetit shqiptar...