Author: Naun Prifti

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga në fjalën e saj të parë në panelin e dytë të takimit “Mësues në Diasporë”, foli për rëndësinë e ndihmës së institucioneve përfaqësuese të shtetit amë në mbështetjen e mësimit...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Në pjesën e dytë të takimit të organizuar ditën e sotme me mësuesit në Diasporë panelistët referuan tema e tyre me fokus “Çështje të organizimit të mësimdhënies në Diasporë”. Në fjalën e saj Luljeta Çobani, oficere e Diasporës në...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Kryetarja e Komisionit të përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën Anila Ferizaj në fjalën e saj gjatë takimit të mësuesve në Diasporë tha se shpallja e një teksti fitues të përbashkët është...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Në takimin e organizuar ditën e sotme me mësuesit në Diasporë drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa u ndal tek rëndësia e tekstit të përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës për shqiptarët në Diasporë. Ndër...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Përfaqësues të institucioneve të përfshira në procesin e mësimit në Diasporë folën në takimin e mësuesve në Diasporë lidhur me sfidat dhe problematikat e fushës. znj. Arbërie Nagavci, ministre e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit të Kosovës tha në...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Në Tiranë është mbajtur takimi i parë i mësuesve në Diasporë, ku të ftuar janë mësues të cilët trajtojnë problematika të ndryshme që lidhe me mësimin e gjuhës shqipe në Diasporë, para dhe gjatë pandemisë. Në fjalën e tij...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Sot, në mjediset e Qendrës së Botimeve për Diasporën, drejtuar nga znj. Mimoza Hysa, u mbajt mbledhja e radhës e Këshillit Koordinues të Botimeve për Diasporën. Në këtë mbledhje ishin të pranishëm: Kryetari i Këshillit, drejtori i Bibliotekës Kombëtare...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Komisioni i Përbashkët Shqipëri–Kosovë për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, shpall thirrjen për aplikim për recensentë për vlerësimin e tekstit mësimor për mësimin plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporë dhe në Mërgatë, me titullin “Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare” niveli I. Ftohen...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] U zhvillua sot në ambientet e Kryeministrisë një takim i rëndësishëm pune për unifikimin e politikave të mësimdhënies në Diasporë mes Shqipërisë dhe Kosovës, si dhe për vijimin e punës për zbatimin e marrëveshjeve të përbashkëta në këtë...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe i Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, në ditën e dytë të takimit që u mbajt në Durrës, diskutoi mbi procedurën e përzgjedhjes së recensuesve për vlerësimin e teksteve të...