Author: Naun Prifti

Ekzistencën e Ilirëve në rajonin e madh gjeografik të Hindokinës, në Qafiristan (sot Nuristan), një vend mes Afganistanit, Pakistanit, Kinës e Taxhikistanit, fillimisht e ka zbuluar skenaristi amerikan Xhejms Hilton, i cili xhiroi një dokumentar të titulluar “Horizonte të humbura” (Lost Horizons). Pas tij shumë studiues...

Gjuhëtari dhe albanologu i shquar, Eqrem Çabej ka lënë mes shumë e shumë studimeve albanologjike, edhe një letër kushtuar mësuesve, duke u kujtuar atyre se mësuesia është mision dhe se shembullin duhet ta japin përmes sjelljes së tyre. “Ju duhet të edukoni përmes sjelljes suaj, përmes...

Fjalorët dygjuhësh për fëmijë: shqip-anglisht; shqip-italisht; shqip-greqisht dhe shqip-ukrainisht, botuar rishtas nga Qendra e Botimeve për Diasporën vijnë në formatin e-book dhe janë të shkarkueshëm falas për të gjithë. Fjalori dygjuhësh për fëmijë është konceptuar për fëmijë të moshës deri në 6 vjeç dhe shoqërohet me...

Nxënësit dhe mësuesit në Diasporë përfitojnë falas tekste të botuara nga Qendra e Botimeve për Diasporën: “Klasikët Dygjuhësh” e “Fjalor Dygjuhësh Për Fëmijë”. Me vendimin Nr. 408, datë 20.5.2020 të Këshillit të Ministrave “Për Miratimin e Çmimeve të Shitjes së Teksteve të Botuara nga Qendra e...

Ndahet nga jeta në moshën 48-vjeçare shkrimtari shqiptaro-boshnjak, Bekim Sejranoviq. Bekim Sejranoviq lindi më 1972 në Berqko, ku dhe mbaroi shkollën fillore. Më 1985 ndoqi Shkollën e Mesme Detare në Rijeka, por më pas vendosi të studiojë letërsi kroate dhe krahasuese në Fakultetin Filozofik në Rijeka. Ai u...