Author: Naun Prifti

Fjalorët dygjuhësh për fëmijë: shqip-anglisht; shqip-italisht; shqip-greqisht dhe shqip-ukrainisht, botuar rishtas nga Qendra e Botimeve për Diasporën vijnë në formatin e-book dhe janë të shkarkueshëm falas për të gjithë. Fjalori dygjuhësh për fëmijë është konceptuar për fëmijë të moshës deri në 6 vjeç dhe shoqërohet me...

Nxënësit dhe mësuesit në Diasporë përfitojnë falas tekste të botuara nga Qendra e Botimeve për Diasporën: “Klasikët Dygjuhësh” e “Fjalor Dygjuhësh Për Fëmijë”. Me vendimin Nr. 408, datë 20.5.2020 të Këshillit të Ministrave “Për Miratimin e Çmimeve të Shitjes së Teksteve të Botuara nga Qendra e...

Ndahet nga jeta në moshën 48-vjeçare shkrimtari shqiptaro-boshnjak, Bekim Sejranoviq. Bekim Sejranoviq lindi më 1972 në Berqko, ku dhe mbaroi shkollën fillore. Më 1985 ndoqi Shkollën e Mesme Detare në Rijeka, por më pas vendosi të studiojë letërsi kroate dhe krahasuese në Fakultetin Filozofik në Rijeka. Ai u...

Më 21 maj të vitit 1928 vdiq Dervish Hima atdhetar, publicist e diplomat shqiptar. I njohur me emrin Ibrahim Mehmet Naxhi, Hima lindi në Ohër më 21 maj të vitit 1875, në një familje të pasur, ku kreu edhe shkollën fillore. Shkollën e mesme e vazhdoi në...

Më 20 maj 20 maj të vitit 1903 lindi në Shkodër, Ernest Koliqi, mësues, poet, romancier, eseist, përkthyes, gazetar, dramaturg, botues dhe pedagog. Cilësohet bashkë me Mitrush Kutelin, si bashkëthemelues i tregimit modern shqiptar, ndërkohë si Ministër Arsimi ka meritën për dërgimin e 200 mësuesve...

Më 18 maj 1906 lindi, Nonda Bulka, shkrimtar, atdhetar, pedagog e demokrat. Ka marrë pjesë aktive në krijimtarinë letrare publicistike në vitet ‘30 të shekullit XX dhe është dalluar me humorin e satirat e tij kundër regjimit të kohës, të cilat i botonte nën pseudonimin...

Më 17 maj të vitit 1895 lindi në Dibër të Madhe në një familje atdhetare Haki Stërmilli, shkrimtar i njohur, atdhetar dhe demokrat. Në shtyp dhe botime mbajti qëndrime lidhur me të drejtat e shqiptarëve andej kufirit, republikanizmit dhe të drejtave të femrave. Botoi veprat "Dibranja...