Author: Naun Prifti

Më 11 Maj 1771, lindi Dhaskalina Stavri Pinoti (Bubulina), gruaja që hyri në histori për trimërinë, mençurinë, bukurinë e personalitetin e saj. Dhaskalina Pinoti  Bubulina ishte komandante e anijes luftarake "Agamemnom" me të cilën i dha ndihmë të madhe Ali Pashë Tepelenës, kur Janinën e rrethuan turqit. Ajo...

Duke bërë një pasqyrë të mësimdhënies së gjuhës dhe kulturës shqiptare në Gjermani, mësuesja shqiptare me banim atje Etleva Mançe përcjell një historik të ecurisë së hapjes së shkollave shqipe atje dhe përpjekjet më të reja e në rritje të bashkëpunimit brenda e jashtë trojeve...

Ndahet nga jeta intelektuali, autori, përkthyesi e veprimtari Ilir Hashorva. Bashkëpunëtor i shumë gazetave shqiptare brenda dhe jashtë vendit Hashorva shquhej për trajtimin e temave të ndryshme socio-politike dhe çështjen kombëtare. Ilir Hashorva ishte djali i Ali Hashorvës, mësues dhe përkthyes i njohur. Ai ka botuar librat...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="20px"][vc_column_text]Në zbatim të Ligjit nr.16, date 18/04/2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për Diasporën nr. 469, datë 26.07.2018 si dhe Ligjit nr. 7961, datë 12. 7. 1995 “Kodi...

Si sot, 17 vjet më parë u nda nga jeta Robert Shvarc, një ndër lëvruesit më elegantë të gjuhës shqipe që me përkthimet e tij të pakrahasueshme i dhuroi lexuesit shqiptar vlera të çmuara të letërsisë botërore, sidomos asaj gjermane, sjellë në shqip me mjeshtëri...