Author: Naun Prifti

Sot, u zhvillua mbledhja e Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, i cili është ngritur në zbatim të marrëveshjes së miratuar midis dy shteteve “Për organizmin e përbashkët të mësimit të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporë dhe mërgatë”. Në...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="15px"][vc_column_text] Libri i përkthyer në disa gjuhë dhe mjaft i vlerësuar nga kritika ndërkombëtare “Ditar i shkurtër kufijsh” i autorit Gazmend Kapllani gjendet në listën e librave më të mirë frëngjisht në Bibliotekën Publike të Nju-Jorkut. Me rastin festimit...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="20px"][vc_column_text] Për të gjithë mësuesit dhe Shkollat e Gjuhës Shqipe në Diasporë, shërbimi i mësimdhënies në distancë përmes Platformës Digjitale “Schoolme”, është falas mundësuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën. Platforma mundëson shpjegimin e lëndëve të ndryshme në gjuhën...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="15px"][vc_column_text]Në zbatim të Ligjit nr.16, date 18/04/2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për Diasporën nr. 469, datë 26.07.2018 si dhe Ligjit nr. 7961, datë 12. 7. 1995 “Kodi...