Author: Naun Prifti

Tekstet shkollore për mësimdhënien në Diasporë, të cilat u dërguan nga Qendra e Botimeve për Diasporën të mërkurën e shkuar për në SHBA, nën kujdesin e veçantë të ambasadës shqiptare atje, kanë filluar të shpërndahen në të gjitha shkollat shqipe në SHBA, si në: Masaçutes,...

Qendra e Botimeve për Diasporën, po përgatit organizimin e Takimit Mbarëkombëtar të Shkrimtarëve nga Diaspora “LETRA NGA DIASPORA”. Ky takim do të ndihmojë në njohjen, promovimin dhe krijimin e komunikimit të shkrimtarëve të Diasporës me lexuesit dhe botuesit shqiptarë dhe synon prezantimin e letërsisë së Diasporës,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   Qendra e Botimeve për Diasporën paraqitet në Panairin e Parë të Librit në Diasporë të zhvilluar në Uster të Zvicrës. Ky aktivitet u realizua nën organizimin e shoqatës “Bashkimi”, me praninë e përfaqësuesve të institucioneve shtetërore të Shqipërisë...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Qendra e Botimeve për Diasporën në bashkëpunim me Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme dhe Postën Shqiptare mbylli në kohë rekord të gjitha dërgesat me tekstet shkollore për mësimdhënien në Diasporë. Sot u nis dhe dërgesa e...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ndue Ukaj është shkrimtar, kritik i letërsisë dhe publicist. Ai lindi në Stubëll të Epërme më 1977. Që nga viti 1996, kur filloi studimet në degën e Letërsisë dhe Gjuhës Shqipe në Universitetin e Prishtinës, është angazhuar në jetën shoqërore,...