Author: Naun Prifti

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][image_slider_no_space on_click="prettyphoto" height="700" navigation_style="light" highlight_active_image="yes" images="12218"][vc_column_text]Ernest Koliqi (1903 - 1975) ishte mësues, poet, romancier, eseist, përkthyes, gazetar, edhe dramaturg, ministër arsimi në qeverinë Vërlaci, botues dhe petagog. Cilësohet bashkë me Mitrush Kutelin, si bashkëthemelues i tregimit modern shqiptar,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_single_image image="17192" img_size="full" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row]...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Thanas Medi lindi në vitin 1958 në Sarandë. Në vitin 1988  u diplomua në gjuhë dhe letërsi dhe deri në vitin 1994 punoi si mësues në Lunxhëri, (Gjirokastër), pastaj emigroi në Greqi, ku edhe jeton me familjen. Hapat...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Bashkim Shehu lindi në vitin 1955 në Tiranë, ku kreu studimet për  gjuhë dhe letërsi në Universitetin e Tiranës dhe deri në vitin 1981 punoi si skenarist në studion kinematografike "Shqipëria e Re". Tetë vjet të jetës së...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ervin Hatibi është poet, piktor, eseist dhe një personalitet artistik i mirënjohur i kulturës shqiptare. Librin e tij të parë e publikoi në moshën 15-vjecare. Lindi në Tiranë në vitin 1974, ku studioi gjuhë dhe letërsi. Më pas, ai shkoi...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ardian Kyçyku (pseudonimi letrar: Ardian-Christian Kyçyku / Ardian-Christian Kuciuk) lindi në Pogradec më 23 gusht 1969 dhe prej shumë vitesh jeton në Rumani. Studimet e larta i kreu në Universitetin Shtetëror të Tiranës, në Fakultetin e Histori-Filologjisë, dega gjuhë-letërsi. Doktor...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Arben Dedja (15 janar 1964, Tiranë) është poet, përkthyes, shkrimtar, kërkues shkencor, pedagog dhe jeton në Itali. Ka një veprimtari të pasur letrare dhe është vlerësuar nga kritika shqiptare dhe ajo italiane. U diplomua në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ardian Vehbiu lindi në Tiranë më 1959. Mbaroi studimet e larta në degën Gjuhë-Letërsi Shqipe të fakultetit Histori-Filologji të Universitetit të Tiranës dhe në vitet 1983-1990 punoi në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të Akademisë së Shkencave...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   Gazmend Kapllani është shkrimtar, poet, gazetar dhe studiues i lindur në Shqipëri. Ai është diplomuar për Psikologji dhe Filozofi nga Universiteti “Kapodistria” i Athinës dhe ka kryer studimet e doktoraturës për Shkenca Politike dhe Histori në Universitetin Panteon...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   Elvira Dones u lind në Durrës dhe u rrit në Tiranë. Filloi të drejtojë programe televizive që në moshën gjashtëmbëdhjetëvjeçare. Në vitin 1984 u diplomua në letra angleze e shqipe në Universitetin shtetëror të Tiranës. Në vitin 1988 u...