Author: Naun Prifti

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Arben Dedja (15 janar 1964, Tiranë) është poet, përkthyes, shkrimtar, kërkues shkencor, pedagog dhe jeton në Itali. Ka një veprimtari të pasur letrare dhe është vlerësuar nga kritika shqiptare dhe ajo italiane. U diplomua në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Ardian Vehbiu lindi në Tiranë më 1959. Mbaroi studimet e larta në degën Gjuhë-Letërsi Shqipe të fakultetit Histori-Filologji të Universitetit të Tiranës dhe në vitet 1983-1990 punoi në Institutin e Gjuhësisë dhe të Letërsisë të Akademisë së Shkencave...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   Gazmend Kapllani është shkrimtar, poet, gazetar dhe studiues i lindur në Shqipëri. Ai është diplomuar për Psikologji dhe Filozofi nga Universiteti “Kapodistria” i Athinës dhe ka kryer studimet e doktoraturës për Shkenca Politike dhe Histori në Universitetin Panteon...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   Elvira Dones u lind në Durrës dhe u rrit në Tiranë. Filloi të drejtojë programe televizive që në moshën gjashtëmbëdhjetëvjeçare. Në vitin 1984 u diplomua në letra angleze e shqipe në Universitetin shtetëror të Tiranës. Në vitin 1988 u...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="12px"][image_slider_no_space on_click="prettyphoto" height="600" navigation_style="dark" highlight_active_image="yes" images="12010"][vc_empty_space height="12px"][vc_column_text]Pjesëtarë të komunitetit shqiptar të Karakurtit në Ukrainë shprehën dëshirën e tyre për të organizuar një pushim veror dhe për të sjellë në Shqipëri një grup fëmijësh shqiptarë nga Ukraina, që...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_single_image image="17186" img_size="large" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row]...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Lindi më 6 janar 1882 në Qytezë (turqisht: Ibrik Tepe), fshat shqiptar në Trakë, jo shumë larg nga Edreneja. I ati, Stiliani, ndonëse trashëgoi një pronë tokë, nuk u mor me bujqësi, po shërbeu si psalt në kishën...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Martin Camaj (1925-1992), lindi më 21 korrik 1925 në Temal të Dukagjinit në Alpet e veriut. Camaj mori arsim klasik në kolegjin jezuit saverian në Shkodër dhe ndoqi studimet në Universitetin e Beogradit. Prej aty shkoi për studime...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="25px"][vc_single_image image="17189" img_size="full" qode_css_animation=""][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][/vc_column][/vc_row]...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="12px"][image_slider_no_space height="600" navigation_style="dark" highlight_active_image="yes" images="11920,11919,11918,11917,11916,11915"][vc_empty_space height="12px"][vc_column_text]Më datë 22.05.2019 u organizua në Tiranë mbledhja e parë e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës, rreth miratimit të teksteve mësimore për diasporën. Komisioni është ngritur në zbatim të marrëveshjes...