Lajme

Pjesë nga artikulli “Mësimi i gjuhës shqipe në Romë në shekujt XVIII-XIX” publikuar në nr. 4 të revistës “Hylli i Dritës” të vitit 1931. “Librat qi përdoreshin për me xanë gjúhën shqype, ishin:  Gramatika e Fjalori Shqyp i P. Françeskut da Lecce, Doktrina e Krishtenë, sjellë...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="12px"][vc_column_text] Këshilli Koordinues i Botimeve për Diasporën mbajti sot mbledhjen e radhës, gjatë së cilës shqyrtoi raportin vjetor të punës së Qendrës së Botimeve për Diasporën, prezantimin e planit të punës për vitin e ardhshëm, si dhe çështje...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Për herë të parë, të gjithë mësuesit dhe Shkollat e Gjuhës Shqipe në Diasporë përfitojnë falas shërbimin e mësimdhënies në distancë përmes Platformës Digjitale “Schoolme”, mundësuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën. Përmes këtij shërbimi, mësuesit do të kenë...

Miratohen ndryshimet në vendimin “Për miratimin e çmimeve dhe kategorive që përfitojnë falas tekstet e botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën për vitin shkollor 2019-2020” në katër pika të tij. Përveç listës së teksteve shkollore për Diasporën për vitin shkollor 2019-2020, këtij vendimi do t’i...

  Qendra e Botimeve për Diasporën merr pjesë në Kuvendin Europian të shkëmbimit të përvojave të mira mbi projektin e “Words4link - shkrimtaria e mërgimtarëve për integrimin”, një projekt i rëndësishëm ky pjesë e të cilit do të jenë shkrimtarët shqiptarë në emigracion dhe QBD-ja. Ky projekt...

Atë Giorgio Guzzetta (1682-1756) që njihet edhe si Apostulli i Shqiptarëve lindi në Sicili në komunitetin shqipfolës (arbëresh) të “Piana degli Albanesi”. Ai themeloi Seminarin Italo-Shqiptar (Palermo 1734), për studimin dhe promovimin e gjuhës dhe kulturës shqipe, një nga Institucionet më inovative të llojit të...

U hap dje në Zara të Kroacisë, Kuvendi Ndërkombëtar i Albanologjisë “Symbiosis on the shores of the Adriatic Sea-Encounters and dialogues among cultures”, organizuar nga revista “Shêjzat–Pleiades” në bashkëpunim me Universitetin e Zadarit, Shoqatën Italiane të Studimeve të Europës Juglindore dhe me mbështetjen e Ministrisë...