Lajme

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Qendra e Botimeve për Diasporën në bashkëpunim me Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme dhe Postën Shqiptare mbylli në kohë rekord të gjitha dërgesat me tekstet shkollore për mësimdhënien në Diasporë. Sot u nis dhe dërgesa e...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space height="20px"][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text] Për herë të parë që nga krijimi i saj në janar të këtij viti, ka përgatitur dhe po shpërndan paketën e teksteve shkollore për mësimdhënie në Diasporë. Rreth 11 000 tekste të gjuhës shqipe do t’u shpërndahen nxënësve...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] Datë 05/08/2019 Në zbatim të Ligjit nr. 16, datë 18/04/2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për Diasporën nr. 469, datë 26.07.2018 si dhe...

    Sot, në Seminarin XV Mbarëkombëtar të Mësimit Plotësues të Gjuhës Shqipe dhe Kulturës Shqiptare në Diasporë që po zhvillohet në Prizren, Qendra e Botimeve për Diasporën prezantoi politikat shtetërore në ndihmesë të mësimdhënies në Diasporë, vizionin, nismat dhe punën e saj të bërë gjer më...

    Tashmë mësuesit shqiptarë në Diasporë kanë në dispozicion një dokument të plotë, udhëzuesin “Për mësimdhënien në Diasporë”. Ky manual i hartuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën është një dokument informues i ndryshimeve ligjore, akteve dhe shkresave me rëndësi në mbështetje të mësuesve dhe mësimdhënies në...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][image_slider_no_space height="700" navigation_style="light" images="12442"][/vc_column][/vc_row][vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Më 22-23 korrik u zhvillua në Vlorë mbledhja e tretë e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve të përbashkëta. Në këtë mbledhje u...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]Pranë Qendrës së Botimeve për Diasporën është krijuar pozicioni vakant si specialist IT me kriteret dhe përshkrimin e punës si vijon: NJOFTIM PËR KONKURIM PËR VEND PUNE Datë 09.07.2019 Në zbatim të Ligjit nr.16, datë 18.04.2018 “Për diasporën”, të Vendimit të...