Udhëtim në histori

Edith Durham duke biseduar me një Bajraktar në Koplik në vitin 1912. Mary Edith Durham (1863-1944) ishte një intelektuale udhëpërshkruese, artiste, shkrimtare nga Britania e Madhe, e cila u bë e famshme për shkrimet e saj antropologjike rreth jetës në trojet shqiptare, në fund të shekullit...

104 vjet më parë, më datë 1 shtator të vitit 1916 në Shkodër, u themelua dhe filloi veprimtarinë e saj, Komisia Letrare Shqipe. I konsideruar si institucioni i parë në rrafshin albanologjik, Komisia Letrare Shqipe, u krijua me nismën e Akademisë së Shkencave të Vjenës,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][vc_column_text] Vila e Sami Frashërit në Erenkoj, Stamboll [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text] Vila e Sami Frashërit në Erenkoj, Stamboll të Turqisë, e projektuar nga vetë ai. [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text] [/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column][vc_column][vc_column_text] Nënë Tereza me nënën dhe motrën e saj. [/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text] Pavarësisht kërkesave të saj më të hershme, Nënë Tereza u lejua të hynte në Shqiperi vetëm në vitin 1990. Ajo arriti në shtëpinë ku kishte banuar e ëma dhe e motra,...

  1940/ Parashqevi Qiriazi në "Institutin Kiriaz" Parashqevi Qiriazi (1880-1970), fotografuar në ballkonin e "Institutit Kiriaz" në Kamëz, rreth vitit 1940. Parashqevi Qiriazi dhe Sevasti Qiriazi (Dako) (1871-1949) ishin të parat gra shqiptare që drejtuan një institucion arsimor për femra. Së bashku me bashkëshortin e Sevastisë, Kristo Dako,...