Foto dite/ Dom Ndre Mjeda, Atë Gjergj Fishta dhe Luigj Gurakuqi

Foto dite/ Dom Ndre Mjeda, Atë Gjergj Fishta dhe Luigj Gurakuqi

Dom Ndre Mjeda, Atë Gjergj Fishta dhe Luigj Gurakuqi tre emra të shquar të historisë shqiptare në një fotografi të përbashkët.
Fotografia është realizuar nga mjeshtri i fotografisë Kel Marubi, në vjeshtë të vitit 1921, kohë në të cilën parlamenti i parë shqiptar kishte disa muaj që kishte filluar të funksiononte. Tre intelektualë, veprimtarë e pena të shquara të kohës dhe historisë sonë kombëtare ishin ndër deputetët e parë të Shqipërisë.