Personalitete historike

 • Aleks Buda (1911-1993) ishte mësues, historian, ak

 • Vinçens Prennushi (1885-1949) ishte folklorist, po

 • Lazër Shantoja (1891-1945) ishte prift dioqezan, p

 • Ahmet Gashi (1888-1977) ishte gjeograf dhe histori

 • Sevasti Qiriazi-Dako (1871-1949) ishte mësuese, ve

 • Ali Podrimja (1942-2012), një ndër poetët më të da

 • Petro Nini Luarasi (1865-1911) ishte veprimtar i R

 •   Sterjo Spasse (1914-1989) ishte romancier d

 •   Gjon Nikollë Kazazi (1702-1752) ishte kleri

 • Ferit Vokopola (1887-1969) ishte  politikan shqipt

 • Josif Bageri (1870-1915), arsimtar dhe veprimtar i

 • Esad Mekuli (1916-1993), poet e përkthyes i mirënj

 • Filip Shiroka (1859-1935) ishte inxhinier, poet li

 • Ndre Mjeda (1866-1937) ishte klerik, atdhetar, fil

 • Bajo Topulli (1868-1930) u arsimua në Stamboll që

 • Dhimitër S. Shuteriqi (1915-2003) lindi në Elbasan

 • Arshi Pipa (1920-1997) ishte arsimtar, publicist,

 • Eqrem Çabej (1908-1980), arsimtar, gjuhëtar dhe a

 • Murat Toptani (1867-1918) qe atdhetar, nënshkrues

 • At Shtjefën Gjeçovi (1874-1929) ishte veprimtar i

 • Hafiz Ibrahim Dalliu (1878-1951) ishte atdhetar, a

 • Andon Zako Çajupi (1866-1930) ishte poet, dramatur

 • Georg Von Jahhanes Hahn (1811-1869) ishte albanolo

 • Jani Vreto (1822-1900) ishte rilindës i shquar shq

 • Frang Bardhi (1606-1643), shkrimtar, leksikograf,

 • Atdhetari, poeti e rilindësi Pashko Vasa lindi në

 • Kristo Floqi (1920-1951) lindi në Korçë më 15 nënt

 • Ndoc Nikaj (1864-1951) lindi në qytetin e Shkodrës

 • Mihal Hanxhari (1930-1999) ishte shkrimtar, përkth

 • Parashqevi Qiriazi (1880-1970), veprimtare e Lëviz

 • Sami Frashëri (1850-1904) ishte poliglot, shkencët

 • Abdyl Frashëri (1839-1892), ideolog i Lidhjes Shqi

 • Dom Nikollë Kaçorri (1862-1917) ishte atdhetar, kl

 • Loni Papa (1932-2018) ishte dramaturg dhe autor i

 • Nonda Bulka (1906-1972) ishte shkrimtar, atdhetar,

 • Haki Stërmilli (1895-1953) shkrimtar i njohur, atd

 • Milto Sotir Gurra (1884-1972) ishte atdhetari, shk

 • Mehmet Ali Pashë Vrioni (1842-1895) ishte atdhetar

 • Vexhi Buharaja (1920-1987)  ishte atdhetar, dijeta

 • Dhaskalina Stavri Pinoti (Bubulina) (1771-1825), u

 • Dervish Hima (1875-1928) njihet me emrin Ibrahim M

 • Krist Maloki (1900-1972) e mbaroi shkollën fillore

 • Lazër Shantoja (1892-1945), te dorëshkrimi “Shanto

 • Arshi Pipa, studioi për filozofi në Universitetin

 • Sotir Kolea (1872-1945) ishte leksikograf, folklor