Shkrimtarët shqiptarë Durim Taçi dhe Arben Dedja përzgjidhen për të marrë pjesë në festivalin Passaggi, në Fano

Shkrimtarët shqiptarë Durim Taçi dhe Arben Dedja përzgjidhen për të marrë pjesë në festivalin Passaggi, në Fano

Pas Takimit të Shkrimtarëve të Diasporës, organizuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën më 22 shkurt, në Tiranë, ku ishin të ftuar drejtuesit e festivalit Passaggi, dy prej autorëve të Diasporës të pranishëm në takim, Durim Taçi dhe Arben Dedja, u përzgjodhën për të qenë pjesë e Festivalit. Dy shkrimtarët shqiptarë do të bëjnë prezantimin e tyre më 29 gusht, në Fano. Durim Taçi do të prezantojë romanin e tij “Extra Time”, brenda revistës së tregimit ” Evropë / Mesdhe”, ndërsa Arben Dedja do të prezantojë “Trattato di medicina in 19 racconti e 1/2” (Traktati mjekësor në 19 tregime e 1/2). Formati i prezantimit do të përfshijë një bisedë një-orëshe me një gazetar ose kritik letrar.
Passaggi Festival lindi në 2013 në Fano, i konceptuar dhe drejtuar nga gazetari Giovanni Belfiori së bashku me historianin Claudio Novelli. Ky festival është evenimenti më i madh veror italian kushtuar librit dhe promovohet nga shoqata Passaggi Culture. President i Festivalit Passaggi është z. Cesare Carnaroli.