Drejtor

MIMOZA HYSA (ÇULIQI)

 

Ka kryer studimet universitare në Universitetin e Tiranës, në Fakultetin e Gjuhëve të Huaja, për Gjuhë dhe Letërsi Italiane. Është diplomuar gjithashtu për Letërsi dhe Kulturë Italiane nga ICoN (Bashkësia e 22 Universiteteve Italine) në Piza. Aktualisht është Doktorantë në fushën e Studimeve Letrare pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike.

 

Me përvojë të pasur në fushën e letrave: si përkthyese e rreth tridhjetë veprave të autorëve të rëndësishëm të letërsisë italiane, si shkrimtare e tre veprave në prozë, si studiuese e letërsisë shqipe dhe letërsisë së huaj; me pjesëmarrje aktive në shtypin e shkruar.

 

Me përvojë në hartimin, drejtimin dhe zbatimin e politikave kulturore në bashkëpunim me organizata kombëtare e ndërkombëtare, në hartimin e platformave dhe projekteve kulturore në veçanti në fushën e librit. Fituese e disa çmimeve kombëtare në fushën e krijimtarisë dhe përkthimit, si dhe fituese e Çmimit Ndërkombëtar të Përkthimit për vitin 2014, dhënë nga Ministria përgjegjëse e Kulturës në Itali.

 

Në vitet e fundit ka mbuluar detyrën e Këshilltares së Ministrit të Kulturës për çështjet e librit, si dhe ka drejtuar Drejtorinë e Krijimtarisë së Fjalës dhe Përkthimin pranë Ministrisë së Kulturës.