Lajme

KOMISIONI I PËRBASHKËT I SHQIPËRISË DHE KOSOVËS PËR MIRATIMIN E TEKSTEVE MËSIMORE TË PËRBASHKËTA PËR DIASPORËN

By |September 12th, 2023|

KOMISIONI I PËRBASHKËT I SHQIPËRISË DHE KOSOVËS PËR MIRATIMIN
E TEKSTEVE MËSIMORE TË PËRBASHKËTA PËR DIASPORËN
——————————————————————————————————————
THIRRJE PËR APLIKIM PËR RECENSENTË PËR VLERËSIMIN E TEKSTEVE
MËSIMORE PËR DIASPORËN, NIVELI II DHE III

Shkarko dokumentin

Nis sot Shkolla Verore “Jam shqiptar” për nxënësit e gjuhës shqipe në diasporë, organizuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 4th, 2023|

Për herë të parë një shkollë verore për fëmijët e Diasporës.
Qendra e Botimeve për Diasporën hapi Shkollën Verore për Fëmijët e Diasporës, e para në llojin e saj në Shqipëri dhe nisma më e fundit në serinë e aktiviteteve të organizuara prej saj, me qëllim ruajtjen e identitetit të kulturës shqiptare dhe të gjuhës shqipe […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

By |July 3rd, 2023|

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

Kërkohet 1 (një) përkthyes letrar për përkthimin nga gjuha shqipe në gjuhën angleze
të vëllimit me poezi të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit Dritëro Agolli

Në zbatim të Ligjit nr.16/2018 “Për diasporën”; Ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”; VKM-së nr. 469, datë […]

Thirrje për pjesëmarrje në Seminarin XVI për mësimin plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në diasporë e në mërgatë

By |April 18th, 2023|

“Teori dhe praktika të mësimdhënies së gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në diasporë e në mërgatë”

 

Shkarko dokumentin

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

By |April 3rd, 2023|

Kërkohet 1 (një) përkthyes letrar për përkthimin nga gjuha shqipe në gjuhën frënge

të vëllimit me poezi të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit Dritëro Agolli

Në zbatim të Ligjit nr.16/2018 “Për diasporën”; Ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”; VKM-së nr. 469, datë 26.07.2018, “Për krijimin e […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

By |April 3rd, 2023|

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

Kërkohet 1 (një) përkthyes letrar për përkthimin nga gjuha shqipe në gjuhën gjermane

të vëllimit me poezi të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit Dritëro Agolli

Në zbatim të Ligjit nr.16/2018 “Për diasporën”; Ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”; VKM-së nr. 469, datë […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

By |April 3rd, 2023|

Kërkohet 1 (një) përkthyes letrar për përkthimin nga gjuha shqipe në gjuhën greke

të vëllimit me poezi të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit Dritëro Agolli

Në zbatim të Ligjit nr.16/2018 “Për diasporën”; Ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”; VKM-së nr. 469, datë 26.07.2018, “Për krijimin e […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

By |April 3rd, 2023|

Kërkohet 1 (një) përkthyes letrar për përkthimin nga gjuha shqipe në gjuhën italiane

të vëllimit me poezi të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit Dritëro Agolli

Në zbatim të Ligjit nr.16/2018 “Për diasporën”; Ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”; VKM-së nr. 469, datë 26.07.2018, “Për krijimin e […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

By |April 3rd, 2023|

NJOFTIM PËR BASHKËPUNËTOR TË JASHTËM

Kërkohet 1 (një) përkthyes letrar për përkthimin nga gjuha shqipe në gjuhën angleze

të vëllimit me poezi të zgjedhura nga krijimtaria e shkrimtarit Dritëro Agolli

Në zbatim të Ligjit nr.16/2018 “Për diasporën”; Ligjit nr. 35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”; VKM-së nr. 469, datë […]

Nënkomisioni për diasporën dhe migracionin zhvilloi një seancë dëgjimore për veprimtarinë vjetore 2022 të Qendrës së Botimeve për Diasporën

By |March 21st, 2023|

Sot më datë 21.03.2023 u zhvillua seanca dëgjimore pranë Nënkomisionit “Për Diasporën dhe Migracionin” për raportin e punës për vitin 2022 të Qendrës së Botimeve për Diasporën. Në këtë seancë dëgjimore të drejtuar nga z. Lavdrim Krashi ishin të ftuar drejtoresha e Qendrës së Botimeve të Diasporës, znj. Mimoza Hysa Culiqi, Përgjegjësja e Sektorit të […]