Njohja dhe përhapja e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë përmes botimit të teksteve shkollore…

Organizimi i brendshëm i Qendrës së Botimeve për Diasporën…

Projekte të organizuara nga Qendra e Botimeve për Diasporën ose me ndihmën e saj…

Publikime të raporteve periodike për veprimtarinë e Qendrës së Botimeve për Diasporën…

Të rejat e fundit

 

Informohuni në lidhje me aktivitetet dhe projektet e Qendrës së Botimeve për Diasporën…

Qendra e Botimeve për Diasporën publikon falas online numrin e dytë të revistës letrare “Letra nga Diaspora”

Letërsia e migracionit nuk është një fenomen i kohëve të fundit, dhe në historinë e letërsisë shqiptare dëshmi konkrete janë autorët arbëresh 

Drejtoresha e QBD-së takim me drejtorin e Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Ylber Sela

Drejtoresha e QBD-së, znj. Mimoza Hysa priti sot në një takim pune drejtorin e Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Ylber Sela  

Drejtoresha e QBD takim me drejtuesen e Bibliotekës Qendrore Shqipe në Kroaci

U zhvillua sot një takim pune e drejtoreshës së QBD-së, znj. Mimoza Hysa dhe znj. Dorotea Kerni, drejtuese e Bibliotekës Qendrore Shqipe në Kroaci dhe mësuese e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Zagrep 

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën në takim me zv/ministren e Diasporës në Kosovë

Gjatë takimit u diskutua mbi qasjen e përbashkët ndaj mësimdhënies së gjuhës shqipe në Diasporë, një politikë e nisur me kurrikulën e përbashkët 

1596124105

Politika Shtetërore për Diasporën

1596124140

Revistë Informuese

1596124172

Raporti Vjetor

1611223809

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve

Leter nga diaspora

Letra nga Diaspora

Letters from the diaspora.

Letra nga diaspora.

Letra nga diaspora Nr.2.

Abetarja

Tekste Shkollore

Fjalor dygjuhesh per femije Shqip-anglisht

Programe Plotësuese

1601029323

Mësimdhënia në Diasporë

Keshilli koordinues Arsimtarve

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporës 

Agjensia

Agjencia e Sigurimit të Cilësisë së Arsimit Parauniversitar

digjital__-320x280

Digjitalizimi i Veprave Shqiptare

gazeta__-280x280

Gazeta “Diaspora Shqiptare”

rrjeti__-280x280

Rrjeti i Profesionistëve të Diasporës