Shqipëria përfaqësohet këtë vit në festivalin “Passagi” nga Elvis Malaj, Arben Dedja dhe Durim Taçi

Shqipëria përfaqësohet këtë vit në festivalin “Passagi” nga Elvis Malaj, Arben Dedja dhe Durim Taçi

Në datat 26-30 gusht në Fano do të rikthehet festivali “Passagi”, ngjarja kombëtare kushtuar librit dhe analizave bashkëkohore, drejtuar nga gazetari Giovanni Belfiori. Tema e edicionit të tetë të këtij festivali është: “Të lexosh për të kujtuar”. Një kaleidoskop, në të cilën librat dhe autorët kanë detyrë të tregojnë kompleksitetin e të tashmes që do ta transformojnë Fanon në një qytet kulture me gjashtëdhjetë evente përgjatë pesë ditëve.
Narracioni Evropë/Mesdhe këtë vit i është dedikuar autorëve të huaj që jetojnë në Itali. Një vëmendje e veçantë i është dhënë Shqipërisë, për të vazhduar me lidhjen e nisur me Ambasadën e Republikës së Shqipërisë në Itali dhe me Qendrën e Botimeve për Diasporën në Tiranë. Të premten do të jetë i ftuar italo-shqiptari Elvis Malaj me romanin “Deti është i rrumbullakët” (Il mare è rotondo) dhe do të bashkëbisedojë me Pavolini e Alice Astrella. Të shtunën do të jenë dy shkrimtarë të tjerë shqiptarë që jetojnë në Itali, mjeku Arben Dedja “Traktati mjekësor”(Trattato di medicina) dhe Durim Taçi me romanin e tij “Extra Time” në bashkëbisedim me Jessica Chia de La Lettura – Corriere della Sera.

Mëso më shumë