Elvis Malaj, në shqip me “Nga veranda jote duket shtëpia ime”

Elvis Malaj, në shqip me “Nga veranda jote duket shtëpia ime”

Elvis Malaj, autori shqiptar në garë për çmimin “Strega” në Itali, i cili shkruan në italisht, vjen te lexuesi shqiptar me vëllimin e tij të parë me tregime botuar së pari në Itali, “Nga veranda jote duket shtëpia ime”. Përmbledhja sjell tregime që e mbajnë atë të lidhur me identitetin e tij, me origjinën shqiptare dhe është vlerësuar me disa çmime në vendin fqinj.

Elvis Malaj ka lindur në Malësi të Madhe më 1990 dhe jeton në Itali që në moshën 15-vjeçare. Ka publikuar vëllimin me tregime “Nga veranda jote duket shtëpia ime” dhe romanin “Il mare é rotondo”.

Në vijim një bashkëbisedim televiziv, ku ai tregon për veten, vizionin e tij letrar etj.

Shiko intervistën e Elvis Malaj