Revista “Agimi” doli për herë të parë në maj të vitit 1919, ishte organ i shoqërisë “Vellazenija” të Shkodrës dhe dilte një herë në muaj. Drejtues të revistës ishin Dr. Kristo Floqi, Karl Gurakuqi, redaktor Karl Gurakuqi dhe Kadri Borshi. Qëllimi i revistës ishte zgjimi i kombit shqiptar përmes zhvillimit të gjuhës. Revista trajtonte probleme të fushave historike, etnografike, arkeologjike, gjuhësi, zakone dhe tradita kombëtare.

Shfleto një numër të revistës “Agimi”