“Ushtari prej Plumbi” dhe “Borëbardha”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për Diasporën, flasin shqip dhe greqisht.

“Ushtari prej Plumbi” shkruar nga autori Peter Holeinone, është historia e një ushtari prej plumbi, i cili megjithëse ishte derdhur në metal si shokët e tij, tregoi se kishte një zemër të ndjeshme. Fundi i tij dhe balerinës, ndryshon aq shumë nga përrallat e tjera.

“Borëbardha”, përralla më e famshme e Vëllezërve Grimm në të gjithë botën, vjen për lexuesit e vegjël në këtë libër në shqip dhe në greqisht.

“Një ditë një burrë hyri në një dyqan për të kërkuar një dhuratë për të birin, i cili do të festonte ditëlindjen e tij të nëntë. Në vitrinë ai pa një çetë ushtarësh prej plumbi. Ishin të gjithë të njëjtë, përveç njërit të cilit i mungonte njëra këmbë. Pasi pa lodrat e tjera, ai vendosi të blinte ushtarët prej plumbi.”

“Mία μέρα, ένας άντρας μπήκε σε ένα μαγαζί για να αγοράσει ένα δωράκι για το γιο του που θα ιόρταζε τα ένατα γεννέθλειά του. Εκεί, στη βιτρίνα είδε ένα στρατό από μολυβένιους στρατιώτες. Όλοι εμοίζαν ο ένας με τον άλλον, εκτός από έναν στον οποίο έλειπε ένα πόδι. Μετά από την εξέταση άλλων παιχνιδιών, αυτός αποφάσισε να αγοράσει τους μολυβένιους στρατιώτες.”

 

Libri i sjellë në shqip nga Parid Teferiçi dhe në greqisht nga Maklena Nika është i pajisur me ilustrime shumë të këndshme, ka një tekst të thjeshtë dhe me fjalët më të përdorshme që lehtësojnë mësimin e gjuhës në mënyrë argëtuese. Libri dygjuhësh shqip dhe greqisht “Ushtari prej Plumbi” dhe “Borëbardha”, vjen falas për fëmijët shqiptarë të Diasporës dhe falas në versionin online për të gjithë.

Për ta shfletuar ose zbritur librin, klikoni këtu