Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, zhvilloi një takim në Konsullatën e Kosovës në Zyrih të Zvicrës me Udhëheqësin e Misionit/ Ministrin Këshilltar z. Sami Kastrati dhe me Konsullen/Këshilltare znj. Shukrije Ramadani, ku u diskutua rreth politikës së përbashkët për zgjerimin e shkollave shqipe në kantonin e Zyrihut dhe më gjerë, si dhe për një përpjekje të përbashkët për ruajtjen e gjuhës shqipe në brezin e ri të Diasporës shqiptare.