Vijon puna për dërgimin e teksteve mësimore për shkollat shqipe në diasporë. Qendra e Botimeve për Diasporën, për të tretin vit radhazi, nisi dërgimin e teksteve mësimore në Diasporë, në përmbushje të misionit së saj themelor, atë të pajisjes me tekste mësimore dhe materiale plotësuese të gjuhës e kulturës shqiptare, falas për shkollat e gjuhës shqipe.
Falë një pune të madhe dhe të përkushtuar përgatitore, në bashkëpunim ndërinstitucional me Ministrinë për Evropën dhe Punët e Jashtme dhe Postën Shqiptare, si dhe nën kujdesin e veçantë të Ministrit të Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, mbi 12 mijë tekste shkollore dhe plotësuese për shkollat e gjuhës dhe të kulturës shqiptare në Diasporë, janë të paracaktuara për të mbërritur te nxënësit dhe mësuesit e shkollave të gjuhës dhe kulturës shqiptare të 22 vendeve të botës, për vitin 2021-2022 brenda muajit shtator.
Tekstet mësimore dhe literatura plotësuese janë siguruar dhe botuar nga QBD-ja në përmbushje të kërkesave të dërguara nga shkollat shqipe në Diasporë dhe në zbatim të Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr. 448, datë 22.07.2021, për “Miratimin e çmimeve dhe të kategorive që përfitojnë falas tekstet e botuara nga Qendra e Botimeve për Diasporën, për vitin shkollor 2021-2022”.