Bernë, Zvicër/ Shpërndahen tekstet shkollore dhe të mësimit plotësues të dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën për shkollat shqipe të mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare atje.

Këshilltari në Ambasadën Shqiptare në Bernë, z. Valon Gashi, bashkë me mësueset e shkollave shqipe në Zvicër, Albulena Jusifi, Mimoza Bejkollari Dako dhe Teuta Idrizi Myrtaj shpërndanë tekste shkollore në shkollën më të re shqipe, në Oetwil am See të Zyrihut.

1006 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Zvicër, janë dërguar falas nga QBD-ja, nën kujdesin e veçantë të Ministrit të Shtetit për Diasporën.

Tekste të ndryshme shkollore, tekste cilësore që kanë shenjuar letërsinë shqipe, seria më e re e botimeve dygjuhëshe nga Qendra e Botimeve për Diasporën, një sërë vlerash, materialesh të ndryshme didaktike, akses online të botimeve tona dhe të platformës së mësimit shqip “Schoolme” janë tashmë në dispozicion të mësuesve për mësimin e gjuhës dhe kulturës shqiptare në Diasporë.