Boston 1953: Fan Noli, një ndër personalitetet më të shquara të letrave, kulturës dhe historisë shqiptare, bashkë me mikun i tij Anton Athanasi, një prej figurave shqiptare më të njohura në Amerikë që dha kontribut të çmuar në çështjen shqiptare, duke mbështetur shoqërinë “Vatra”.