1940/ Parashqevi Qiriazi në “Institutin Kiriaz”
Parashqevi Qiriazi (1880-1970), fotografuar në ballkonin e “Institutit Kiriaz” në Kamëz, rreth vitit 1940.
Parashqevi Qiriazi dhe Sevasti Qiriazi (Dako) (1871-1949) ishin të parat gra shqiptare që drejtuan një institucion arsimor për femra. Së bashku me bashkëshortin e Sevastisë, Kristo Dako, ato krijuan një institucion të admirueshëm, të cilin Dhimitër Berati e quajti “fole të ndjenjave kombëtare”.