Iskra Thoma shkrimtare, përkthyese, studiuese e kritike letrare, banon në Itali. Është autore e shumë artikujve kritikë e publicistikë, veprave në prozë dhe ka përkthyer autorë të rëndësishëm të letërsisë botërore nga italishtja e frëngjishtja. Me kontributin e saj u krijua në Modena të Italisë një fond me libra nga autorë shqiptarë në gjuhën shqipe në ndihmë të emigrantëve shqiptarë.