Lajme

26 shtatori është Dita Evropiane e Gjuhëve e përcaktuar nga Komiteti Evropian. Historia e promovimit të gjuhës shqipe krahas gjuhëve të tjera evropiane, nga diaspora shqiptare, i ka fillesat shumë herët. Ja disa nga shembujt e shtypit shqiptar që kanë promovuar kulturën, traditën e mbi...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_single_image image="13192" img_size="700x446" qode_css_animation=""][vc_empty_space][vc_column_text]Tekstet shkollore falas për mësimdhënien në Diasporë, të cilat u dërguan nga Qendra e Botimeve për Diasporën në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Postën Shqiptare filluan tashmë të shpërndahen në shkollat përkatëse...

Tekstet shkollore për mësimdhënien në Diasporë, të cilat u dërguan nga Qendra e Botimeve për Diasporën të mërkurën e shkuar për në SHBA, nën kujdesin e veçantë të ambasadës shqiptare atje, kanë filluar të shpërndahen në të gjitha shkollat shqipe në SHBA, si në: Masaçutes,...

Qendra e Botimeve për Diasporën, po përgatit organizimin e Takimit Mbarëkombëtar të Shkrimtarëve nga Diaspora “LETRA NGA DIASPORA”. Ky takim do të ndihmojë në njohjen, promovimin dhe krijimin e komunikimit të shkrimtarëve të Diasporës me lexuesit dhe botuesit shqiptarë dhe synon prezantimin e letërsisë së Diasporës,...

[vc_row css_animation="" row_type="row" use_row_as_full_screen_section="no" type="full_width" angled_section="no" text_align="left" background_image_as_pattern="without_pattern"][vc_column][vc_column_text]   Qendra e Botimeve për Diasporën paraqitet në Panairin e Parë të Librit në Diasporë të zhvilluar në Uster të Zvicrës. Ky aktivitet u realizua nën organizimin e shoqatës “Bashkimi”, me praninë e përfaqësuesve të institucioneve shtetërore të Shqipërisë...