Monthly Archives: March 2021

QBD-ja publikon falas online tekst shkollor për Diasporën

By |March 12th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën vë në dispozicion falas për shkollat shqipe në Diasporë tekstin shkollor “Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare 2”. Teksti është hartuar në bazë të programit të miratuar nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë e Republikës së Shqipërisë, për fëmijët shqiptarë që […]

QBD/ Vijon puna për dërgimin e teksteve mësimore për shkollat shqipe në diasporë

By |March 7th, 2021|

Vijon puna për dërgimin e teksteve mësimore për shkollat shqipe në diasporë. Qendra e Botimeve për Diasporën, për të tretin vit radhazi, nisi dërgimin e teksteve mësimore në Diasporë, në përmbushje të misionit së saj themelor, atë të pajisjes me tekste mësimore dhe materiale plotësuese të gjuhës e […]

Çertifikohen mësuesit e parë për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporë

By |March 1st, 2021|

Mësuesit e gjuhës shqipe në Diasporë tashmë nuk do të njihen vetëm si mësuesit vullnetarë të gjuhës shqipe të komuniteteve shqiptare pjesë e të cilëve janë, por ata do të jenë pjesë e një regjistri shtetëtor, i cili garanton cilësinë e mësimdhënies në Diasporë. Nisur si propozim i […]