Monthly Archives: September 2020

“Tregimet e Moçme” të Kutelit në pesë gjuhë, projekti më i ri i QBD-së

By |September 30th, 2020|

Sot në Ditën Ndërkombëtare të Përkthimit, Qendra e Botimeve për Diasporën prezanton projektin madhor të përkthimit të “Tregimeve të moçme shqiptare” në pesë gjuhë të huaja: në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht dhe greqisht.

Ka qenë kërkesë parësore ruajtja e parimit bazë në përkthimin nga gjuha shqipe: ajo e përzgjedhjes së përkthyesve që kanë gjuhën në të […]

Zvicër/ Shpërndahen tekstet e dërguara falas nga QBD-ja

By |September 29th, 2020|

Bernë, Zvicër/ Shpërndahen tekstet shkollore dhe të mësimit plotësues të dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën për shkollat shqipe të mësimit të gjuhës dhe kulturës shqiptare atje.
Këshilltari në Ambasadën Shqiptare në Bernë, z. Valon Gashi, bashkë me mësueset e […]

Greqi/ Vijon shpërndarja e teksteve të dërguara falas nga QBD-ja

By |September 29th, 2020|

Vijon dorëzimi i librave për mësimin e gjuhës shqipe në Diasporën shqiptare në Greqi, dërguar falas nga QBD-ja, nën kujdesin e veçantë të Ministrit të Shtetit për Diasporën, dhe të mbërritur përmes MEPJ-së e Postës Shqiptare, në Ambasadën e Republikës së […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNTORË TË JASHTËM PËR DY PËRKTHYES LETRARË

By |September 28th, 2020|

 

NJOFTIM PËR BASHKËPUNTORË TË JASHTËM PËR DY PËRKTHYES LETRARË

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtorë të jashtëm, përkthyes nga gjuha shqipe në gjuhën angleze, për ngritjen e redaksisë së revistës letrare “Letra nga Diaspora” .

Përkthyesit duhet të plotësojnë këto kërkesa:

Të jetë shtetas shqiptar.
Të ketë mbaruar arsimin e lartë.
Të jetë njohës shumë i […]

Gjermani/ Ambasadat shqiptare, bashkë për t’u dorëzuar mësuesve librat e QBD-së

By |September 28th, 2020|

Gjermani, Ambasada e Shqipërisë dhe ajo e Kosovës kanë organizuar një ceremoni të përbashkët për dorëzimin e teksteve të dërguara falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën. Në aktivitetin e mbajtur në ambientet e Ambasadës së Kosovës në Berlin në prani […]

Itali/ Mbërrijnë në Parma tekstet falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 27th, 2020|

Një shembull i mirë bashkëpunimi ndërinstitucional, midis Qendrës së Botimeve për Diasporën, Divizionit të Arsimit të Kosovës dhe konsullatave të të dy vendeve tona, Shqipërisë dhe Kosovës, për pajisjen me tekste shkollore dhe plotësuese për mësimin e gjuhës dhe kulturës shqiptare në shkollat shqipe në Diasporë.

174 tekste shkollore dhe të mësimit plotësues, dërguar falas nga […]

Miratohet VKM-ja e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës

By |September 25th, 2020|

Miratohet Vendimi i Këshillit të Ministrave  Nr. 756, datë 23.9.2020 “Për Funksionimin e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve të Përbashkëta për Diasporën”.
Ndërkohë, sot u zhvillua online mbledhja e radhës së Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës […]

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 25th, 2020|

Botimi dygjuhësh shqip-italisht “Rosaku i shëmtuar” dhe “Kësulëkuqja”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

  Ndër 4480 tekste mësimore të dërguara rishtas në të gjitha shkollat e gjuhës e kulturës shqiptare në Itali për fillimin e vitit të ri shkollor 2020-2021 do të […]

Kroaci, mbërrijnë tekstet falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 24th, 2020|

Kroaci, 370 tekste shkollore dhe plotësuese të paracaktuara për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare, dërguar falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën arritën tashmë te mësuesit e shkollave shqipe atje, pikërisht në kohën e duhur për fillimin e vitit të […]

Ukrainë/ AKD-ja dhuron 660 fjalorë Shqip-Ukrainisht, botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 24th, 2020|

660 fjalorë dygjuhësh Shqip-Ukrainisht të botuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën dhe pajisje për Qendrën e Informacionit të Shqipërisë në Universitetin Humanitar Shtetëror të Izmailit, janë nisur drejt Ukrainës nga Agjencia Kombëtare e Diasporës në kuadër të Memorandumit të Bashkëpunimit […]