Monthly Archives: April 2021

Qendra e Botimeve për Diasporën përgatit materialet didaktike për platformën digjitale “Mëso shqip”

By |April 30th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën bazuar në Marrëveshjen e Bashkëpunimit me Fakultetin Histori Filologji të Universitetit të Tiranës ka përgatitur materialet bazë për hartimin e Platformës Digjitale “Fol shqip” të miratuar me vendim të Këshillit Koordinues të Botimeve për Diasporën, Nr. 160 Prot., datë 16.04.2020 për “Miratimin e […]

QBD/ “Tregime të moçme shqiptare”, falas online botimi dygjuhësh shqip-gjermanisht

By |April 23rd, 2021|

Në Ditën Botërore të Librit, Qendra e Botimeve për Diasporë sjell falas online  përkthimin e rrëfimeve  më të dashura nga letërsia shqipe për fëmijë, me autor Mitrush Kutelin. Përrallat e “Tregimeve të moçme shqiptare” vijnë në botimin dygjuhësh shqip-gjermanisht, përkthyer nga Andrea Grill dhe redaktuar nga dr. Erta […]

QBD/ “Tregime të moçme shqiptare”, falas online botimi dygjuhësh shqip-greqisht

By |April 16th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporë sjell falas online  përkthimin e rrëfimeve  më të dashura nga letërsia shqipe për fëmijë, me autor Mitrush Kutelin. Përrallat e “Tregimeve të moçme shqiptare” vijnë në botimin dygjuhësh shqip-greqisht, përkthyer nga Eleana Zhako dhe redaktuar nga Edlira Jorgaqi në gjuhën greke. Së shpejti […]

QBD-ja publikon falas online tekst shkollor për Diasporën

By |April 13th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën vë në dispozicion falas për shkollat shqipe në Diasporë tekstin shkollor “Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare 3”. Teksti është hartuar në bazë të programit të miratuar nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë e Republikës së Shqipërisë, për fëmijët shqiptarë që […]

QBD/ “Tregime të moçme shqiptare”, falas online botimi dygjuhësh shqip-italisht

By |April 9th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporë sjell falas online  përkthimin e rrëfimeve  më të dashura nga letërsia shqipe për fëmijë, me autor Mitrush Kutelin. Përrallat e “Tregimeve të moçme shqiptare” vijnë në botimin dygjuhësh shqip-italisht, përkthyer nga Eugenio Scalambrino dhe redaktuar nga Renata Martini në gjuhën italiane. Së shpejti […]

QBD/ “Tregime të moçme shqiptare”, falas online botimi dygjuhësh shqip-frëngjisht

By |April 2nd, 2021|

Ditën Ndërkombëtare të Librit për Fëmijë, Qendra e Botimeve për Diasporë sjell falas online  përkthimin e rrëfimeve  më të dashura nga letërsia shqipe për fëmijë, me autor Mitrush Kutelin. Përrallat e “Tregimeve të moçme shqiptare” vijnë në botimin dygjuhësh shqip-frëngjisht, përkthyer nga Evelyne Noygues dhe redaktuar nga Saverina […]

QBD/ “Tregime të moçme shqiptare” sipas të birit të Mitrush Kutelit, Pandeli Pasko

By |April 2nd, 2021|

Në Ditën Ndërkombëtare të Librit për Fëmijë, Qendra e Botimeve për Diasporën falënderon të birin e Mitrush Kutelit, z. Pandeli Pasko, për përcjelljen e mbresave tejet të veçanta lidhur me ngjizjen dhe daljen në dritë të veprës “Tregime të moçme shqiptare”.
Libri “Tregimet e moçme shqiptare” i Mitrush Kutelit […]