Monthly Archives: January 2021

QBD/ Komisioni i Përbashkët Shqipëri-Kosovë vendos për tekstet e Diasporës

By |January 29th, 2021|

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve të Përbashkëta për Diasporën, i mbledhur në Tiranë, pranë Qendrës së Botimeve për Diasporën në tre ditë radhazi,  në datat 27, 28, 29 janar, arriti të përmbushë detyrat e përcaktuara në VKM-në Nr. 756, datë 23.9.2020, bazuar […]

LMSHG-ja, takime online për mësimdhënien në Diasporë

By |January 25th, 2021|

Lidhja e Mësuesve Shqiptarë në Greqi zhvilloi të dielën një takim virtual me mësuesit e kurseve të mësimit plotësues në Greqi, takim në të cilin ishte e ftuar edhe znj. Mimoza Hysa, Drejtoreshë e Qendrës së Botimeve për Diasporën.
Në këtë takim u diskutua gjendja aktuale e kurseve të mësimit […]

Qendra e Botimeve për Diasporën publikon falas online numrin e parë të revistës letrare“Letra nga Diaspora”

By |January 22nd, 2021|

Letërsia e migracionit nuk është një fenomen i kohëve të fundit, dhe në historinë e letërsisë shqiptare dëshmi konkrete janë autorët arbëresh. Megjithatë letërsia e krijuar në mërgatë është një dukuri që u konsolidua me hapjen e Shqipërisë dhe valët migratore të fillim viteve ’90. Janë të shumë […]

Revista Informuese: Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë

By |January 22nd, 2021|

Revista elektronike “Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë” ju informon mbi kuadrin rregullues ligjor, për funksionimin e këtij Këshilli që është një strukturë konsultative për çështjet e arsimit shqip në Diasporë, e cila funksionon pranë Qendrës së Botimeve për Diasporën.
Mësuesit shqiptarë në Diasporë, me Këshillin Koordinues të Arsimtarëve […]

Si të aplikojmë online për rinovim dokumentesh biometrike dhe deklarim të adresës

By |January 21st, 2021|

Shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë tashmë kanë mundësi të aplikojnë online për rinovimin e dokumenteve të tyre biometrike (pasaportë dhe ID), si dhe të deklarojnë adresën e tyre të vendbanimit pa qenë e nevojshme prania në Shqipëri apo zyrat konsullore. Këto dy shërbime […]

Mbahet mbledhja e parë e Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë

By |January 20th, 2021|

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë, i përbërë nga mesues përfaqësues të 15 komuniteve shqiptare nëpër botë, ka mbajtur mbledhjen e parë të tij. Në mbledhjen ku u miratua rregullorja e këtij këshilli mori pjesë Ministri i Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko si dhe Drejtoresha e Qendrës […]

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë, ja anëtarët sipas shteteve

By |January 14th, 2021|

Këshilli Koordinues i Botimeve për Diasporën ka propozuar listën e anëtarëve të Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë e cila është miratuar edhe nga ministri i Shtetit për Diasporën. KKBD, organi kolegjial që vepron pranë Qendrës së Botimeve për Diasporën bëri propozimet nga radhët e arsimtarëve shqiptarë në […]

Marrëveshja / Ministri i Shtetit për Diaporën dhe IOM bashkëpunim në projektet për Diasporën.

By |January 12th, 2021|

Ministri i Shtetit për Diasporën dhe IOM (Organizata Ndërkombëtare për Migracionin) kanë firmosur një marrëveshje bashkëpunimi me interesa të përbashkëta për sa i përket promovimit dhe bashkëpunimit ndërmjet komuniteteve shqiptare që jetojnë jashtë Shqipërisë dhe vendeve pritëse.
Sipas kësaj marrëveshjeje, të dy palët mund të vendosin të veprojnë bashkërisht […]

Botimi dygjuhësh shqip-anglisht “Ushtari prej Plumbi” / “Borëbardha”, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |January 8th, 2021|

“Ushtari prej Plumbi” dhe “Borëbardha”, dy përralla mjaft të dashura për fëmijët, pjesë e serisë “Klasikët Dygjuhësh” – projekt i Qendrës së Botimeve për Diasporën, flasin shqip dhe greqisht.

“Ushtari prej Plumbi” shkruar nga autori Peter Holeinone, është historia e një […]