Monthly Archives: June 2021

Revista letrare “Letra nga Diaspora”prezantohet në edicionin e nëntë të festivalit mbarëkombëtar “Passaggi”

By |June 25th, 2021|

Mbahet edicioni i nëntë të festivalit mbarëkombëtar “Passaggi”, një ngjarje kulturore ndërkombëtare kushtuar librit dhe analizave bashkëkohore letrare.
Takimi Evropë/Mesdhe këtë vit, kushtuar autorëve të Ballkanit ka nisur me praninë e drejtoreshës së Qendrës së Botimeve për Diasporën znj. Mimoza Hysa, e cila prezantoi revistën letrare “Letra nga Diaspora”. […]

Ambasadorja shqiptare në Greqi: Mësimi i gjuhës shqipe, prioritet për ne

By |June 23rd, 2021|

Ambasadorja e Shqipërisë në Greqi, znj. Luela Hajdaraga në fjalën e saj të parë në panelin e dytë të takimit “Mësues në Diasporë”, foli për rëndësinë e ndihmës së institucioneve përfaqësuese të shtetit amë në mbështetjen e mësimit të gjuhës shqipe. Hajdaraga u shpreh e gatshme për të […]

Diaspora nuk njeh kufi, gjuha shqipe është një

By |June 23rd, 2021|

Në pjesën e dytë të takimit të organizuar ditën e sotme me mësuesit në Diasporë panelistët referuan tema e tyre me fokus “Çështje të organizimit të mësimdhënies në Diasporë”.
Në fjalën e saj Luljeta Çobani, oficere e Diasporës në Itali foli për rëndësinë e bashkëpunimit për të nxitur mësimin […]

Mësimi në Diasporë / Teksti i përbashkët, një vlerë morale dhe cilësi

By |June 23rd, 2021|

Kryetarja e Komisionit të përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve mësimore për Diasporën Anila Ferizaj në fjalën e saj gjatë takimit të mësuesve në Diasporë tha se shpallja e një teksti fitues të përbashkët është i rëndësishëm jo vetëm për cilësinë e mësimdhënies por dhe […]

Takimi / Mimoza Hysa: Sfidë, realizimi i marrëveshjeve dypalëshe

By |June 23rd, 2021|

Në takimin e organizuar ditën e sotme me mësuesit në Diasporë drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa u ndal tek rëndësia e tekstit të përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës për shqiptarët në Diasporë. Ndër të tjera ajo tha:
“Dy vite më parë Qendra e Botimeve […]

Takimi i mësuesve në Diasporë, sfidat dhe problematikat e arsimit jashtë vendit

By |June 23rd, 2021|

Përfaqësues të institucioneve të përfshira në procesin e mësimit në Diasporë folën në takimin e mësuesve në Diasporë lidhur me sfidat dhe problematikat e fushës.
znj. Arbërie Nagavci, ministre e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit të Kosovës tha në fjalën e saj se është detyrim i institucioneve që të […]

Takimi i mësuesve në Diasporë, Majko: Jemi në fazën e miratimit të teksteve

By |June 23rd, 2021|

Në Tiranë është mbajtur takimi i parë i mësuesve në Diasporë, ku të ftuar janë mësues të cilët trajtojnë problematika të ndryshme që lidhe me mësimin e gjuhës shqipe në Diasporë, para dhe gjatë pandemisë.
Në fjalën e tij ministri i shtetit për Diasporën Pandeli Majko duke vlerësuar bashkëpunimin […]

QBD/ Mbahet takimi i radhës i Këshillit Koordinues të Botimeve për Diasporën

By |June 17th, 2021|

Sot, në mjediset e Qendrës së Botimeve për Diasporën, drejtuar nga znj. Mimoza Hysa, u mbajt mbledhja e radhës e Këshillit Koordinues të Botimeve për Diasporën.
Në këtë mbledhje ishin të pranishëm: Kryetari i Këshillit, drejtori i Bibliotekës Kombëtare z. Piro Misha, anëtarët e Këshillit: prof. Floresha Dado, përfaqësuese […]

Thirrje për Aplikim për Recensentë për Vlerësimin e Tekstit Mësimor për Mësimin Plotësues në Diasporë dhe Mërgatë, Niveli I

By |June 14th, 2021|

Komisioni i Përbashkët Shqipëri–Kosovë për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën, shpall thirrjen për aplikim për recensentë për vlerësimin e tekstit mësimor për mësimin plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporë dhe në Mërgatë, me titullin “Gjuha shqipe dhe kultura shqiptare” niveli I. Ftohen të aplikojnë individë që përmbushin kushtet dhe kriteret e përcaktuara […]

QBD/ Takim mes Shqipërisë dhe Kosovës për unifikimin e politikave të mësimdhënies në Diasporë

By |June 11th, 2021|

U zhvillua sot në ambientet e Kryeministrisë një takim i rëndësishëm pune për unifikimin e politikave të mësimdhënies në Diasporë mes Shqipërisë dhe Kosovës, si dhe për vijimin e punës për zbatimin e marrëveshjeve të përbashkëta në këtë fushë.
Në këtë mbledhje të organizuar nga Qendra e Botimeve për […]