Monthly Archives: July 2019

Zhvillohet mbledhja e tretë e Komisionit të Përbashkët Shqipëri-Kosovë

By |July 23rd, 2019|

Më 22-23 korrik u zhvillua në Vlorë mbledhja e tretë e Komisionit të Përbashkët të Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve të përbashkëta. Në këtë mbledhje u diskutuan dhe u hartuan standardet për tekstet e përbashkëta për […]

Darien Levani

By |July 23rd, 2019|

Darien Levani (Fratar 1982) është një avokat dhe shkrimtar shqiptar që jeton në Itali. Është themelues i blogut kolektiv për muzikë e letërsi “Tirana Calling”. Ka debutuar në letrat shqipe në vitin 2012 me romanin “Poetët bëjnë dashuri ndryshe”, për të […]

Ornela Vorpsi

By |July 23rd, 2019|

Ornela Vorpsi (3 gusht 1968, Tiranë) është një fotografe dhe shkrimtare shqiptare që shkruan në gjuhën italiane dhe franceze. Pas mbarimit të studimeve të larta në Akademinë e Arteve në Tiranë, Akademinë e Arteve të Bukura të Breras në Milano dhe […]

Shpallje për pozicion të lirë pune pranë Qendrës së Botimeve për Diasporën

By |July 9th, 2019|

Pranë Qendrës së Botimeve për Diasporën është krijuar pozicioni vakant si specialist IT me kriteret dhe përshkrimin e punës si vijon:

NJOFTIM PËR KONKURIM PËR VEND PUNE

Datë 09.07.2019

Në zbatim të Ligjit nr.16, datë 18.04.2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për […]

Lindita Arapi

By |July 5th, 2019|

Lindita Arapi lindi në vitin 1972, në qytetin e Lushnjës. Pas studimeve për Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Tiranës, ajo studioi për doktoraturë në Universitetin e Vjenës, Austri. Poezitë e saj janë […]

Anilda Ibrahimi

By |July 5th, 2019|

Anilda Ibrahimi ka lindur në Vlorë, më 30 prill 1972, dhe ka ndjekur studimet e larta në Universitetin e Tiranës. U largua nga Shqipëria në vitin 1994, duke u shpërngulur në Zvicër. Në vitin 1997 ajo u transferua në Romë, Itali, […]

Isuf Luzaj

By |July 2nd, 2019|

Isuf Luzaj (1913-2000) ishte arsimtar, shkrimtar, veprimtar i Ballit Kombëtar dhe filozof shqiptar.

Ai lindi në Kaninë e Vlorës më 21 shkurt 1913 dhe kreu gjimnazin në Shkodër, më 1933.

Me 1933 vajti në Paris dhe pasi kreu liceun u regjistrua pranë […]

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për miratimin e teksteve mësimore përcakton kalendarin e punës

By |July 1st, 2019|

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e dytë në Prishtinë më qëllim planifikimin e punës për shpalljen e konkursit për hartimin dhe miratimin e teksteve mësimore për […]