erina.coku

About Erina Coku

This author has not yet filled in any details.
So far Erina Coku has created 21 blog entries.

Qendra e Botimeve për Diasporën mundëson falas shërbimin e mësimdhënies në distancë për të gjithë mësuesit dhe Shkollat e Gjuhës Shqipe në Diasporë

By |December 18th, 2019|

Për herë të parë, të gjithë mësuesit dhe Shkollat e Gjuhës Shqipe në Diasporë përfitojnë falas shërbimin e mësimdhënies në distancë përmes Platformës Digjitale “Schoolme”, mundësuar nga Qendra e Botimeve për Diasporën.

Përmes këtij shërbimi, mësuesit do të kenë mundësi të rrisin cilësinë e mësimdhënies së gjuhës shqipe dhe […]

Elena Gjika (Dora d’Istria)

By |November 4th, 2019|

Elena Gjika (Dora d’Istria) lindi në Bukuresht në vitin 1828 nga prindër shqiptarë. E bija e Mihal Gjikës vëllait të Princit të Vllahisë Grigor Gjika dhe e Katarinës, Elena Gjika mori një arsim të shkëlqyer, duke studiuar letërsinë së pari në Dresden të Gjermanisë, pastaj në Vjenë, Itali dhe së fundmi në Berlin ku u […]

Qendra e Botimeve për Diasporën merr pjesë në konferencën “Kërkimi shkencor në hapësirën mbarëshqiptare dhe roli i Diasporës shkencore”

By |September 28th, 2019|

Qendra e Botimeve për Diasporën mori pjesë në konferencën dyditore “Kërkimi shkencor në hapësirën mbarëshqiptare dhe roli i Diasporës shkencore” që u organizua nga Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës […]

Agni Todhri, ndër të parat vajza për arsim të specializuar

By |September 28th, 2019|

Agni Todhri është e para vajzë nga Elbasani, e shkolluar jashtë shtetit në fushën e pedagogjisë e psikologjisë shkollore e ndoshta e para në vendin tonë për arsim të specializuar. Ajo […]

Poeti Lisandri Kola, një mesazh për studentët e tij

By |September 26th, 2019|

Poeti, studiuesi  dhe pedagogu, Lisandri Kola ka punuar në një projekt individual në Amerikë mbi Diasporën Shqiptare, një punë frytdhënëse, e cila ka sjellë emërimin e tij në Universitetin e Miçiganit, në SHBA. Ai u përcjell një mesazh të vlefshëm studentëve të tij:

MIQVE TË […]

Miratohet lista e plotë e literaturës shtesë për mësimdhënien në Diasporë

By |September 23rd, 2019|

Këshilli Koordinues  i Botimeve për Diasporën miratoi listën e plotë të librave për literaturë plotësuese të gjuhës shqipe, që do t’u vijë në ndihmë […]

Mbërrijnë në Rumani, tekstet shkollore dërguar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 23rd, 2019|

[…]

Greqi, nis shpërndarja e teksteve shkollore dërguar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 21st, 2019|

Tekstet shkollore falas për mësimdhënien në Diasporë, të cilat u dërguan nga Qendra e Botimeve për Diasporën në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Postën Shqiptare filluan tashmë të shpërndahen në shkollat përkatëse atje.

Luan Rama

By |August 30th, 2019|

Luan Rama ka lindur në Tiranë në janar të vitit 1952. Ka mbaruar studimet universitare në Tiranë në Fakultetin e Shkencave Politike, për gazetari si dhe në Universitetin Parisi VII – “Denis Diderot” në Paris për audiovizual, komunikim dhe kinematografi.
Fillimin e karrierës së tij profesionale e pati në studiot […]

Entela Tabaku

By |August 30th, 2019|

Entela Tabaku lindi në Shkodër në vitin 1971. Në qytetin e lindjes studioi violinë në Shkollën e mesme artistike ”Prenkë Jakova” dhe gjuhë-letërsi në Universitetin ”Luigj Gurakuqi”. Në këto vite filloi të botojë poezi në gazetat letrare të kohës. U diplomua në vitin 1993 si mësuese e gjuhës […]