Monthly Archives: October 2019

Qendra e Botimeve për Diasporën në Kuvendin Europian mbi projektin e “Words4link – shkrimtaria e mërgimtarëve për integrimin”

By |October 18th, 2019|

 

Qendra e Botimeve për Diasporën merr pjesë në Kuvendin Europian të shkëmbimit të përvojave të mira mbi projektin e “Words4link – shkrimtaria e mërgimtarëve për integrimin”, një projekt i rëndësishëm ky pjesë e të cilit do të jenë shkrimtarët shqiptarë në emigracion dhe QBD-ja.

Ky projekt i financuar nga Komuniteti Europian synon të bashkojë në një […]

Atë Giorgio Guzzetta, themeluesi i Studimeve Shqiptare

By |October 18th, 2019|

Atë Giorgio Guzzetta (1682-1756) që njihet edhe si Apostulli i Shqiptarëve lindi në Sicili në komunitetin shqipfolës (arbëresh) të “Piana degli Albanesi”. Ai themeloi Seminarin Italo-Shqiptar (Palermo 1734), për studimin dhe promovimin e gjuhës dhe kulturës shqipe, një nga Institucionet më inovative të llojit të vet në Europë.
Ai ishte gjithashtu themeluesi i Kolegjit të Marias […]

Qendra e Botimeve për Diasporën merr pjesë në Kuvendin Ndërkombëtar të Albanologjisë në Kroaci

By |October 7th, 2019|

U hap dje në Zara të Kroacisë, Kuvendi Ndërkombëtar i Albanologjisë “Symbiosis on the shores of the Adriatic Sea-Encounters and dialogues among cultures”, organizuar nga revista “Shêjzat–Pleiades” në bashkëpunim me Universitetin e Zadarit, Shoqatën Italiane të Studimeve të Europës Juglindore dhe me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës së Shqipërisë. Në këtë kuvend marrin pjesë personalitete […]