Monthly Archives: September 2019

Qendra e Botimeve për Diasporën merr pjesë në konferencën “Kërkimi shkencor në hapësirën mbarëshqiptare dhe roli i Diasporës shkencore”

By |September 28th, 2019|

Qendra e Botimeve për Diasporën mori pjesë në konferencën dyditore “Kërkimi shkencor në hapësirën mbarëshqiptare dhe roli i Diasporës shkencore” që u organizua nga Fondi Shqiptar për Zhvillimin e Diasporës […]

Agni Todhri, ndër të parat vajza për arsim të specializuar

By |September 28th, 2019|

Agni Todhri është e para vajzë nga Elbasani, e shkolluar jashtë shtetit në fushën e pedagogjisë e psikologjisë shkollore e ndoshta e para në vendin tonë për arsim të specializuar. Ajo […]

Poeti Lisandri Kola, një mesazh për studentët e tij

By |September 26th, 2019|

Poeti, studiuesi  dhe pedagogu, Lisandri Kola ka punuar në një projekt individual në Amerikë mbi Diasporën Shqiptare, një punë frytdhënëse, e cila ka sjellë emërimin e tij në Universitetin e Miçiganit, në SHBA. Ai u përcjell një mesazh të vlefshëm studentëve të tij:

MIQVE TË […]

26 shtatori, Dita Evropiane e Gjuhëve

By |September 26th, 2019|

26 shtatori është Dita Evropiane e Gjuhëve e përcaktuar nga Komiteti Evropian. Historia e promovimit të gjuhës shqipe krahas gjuhëve të tjera evropiane, nga diaspora shqiptare, i ka fillesat shumë herët. Ja disa nga shembujt e shtypit shqiptar që kanë promovuar kulturën, traditën e mbi të gjitha gjuhën shqipe:

“Flamuri i Arbërit”, gazetë e botuar në […]

Miratohet lista e plotë e literaturës shtesë për mësimdhënien në Diasporë

By |September 23rd, 2019|

Këshilli Koordinues  i Botimeve për Diasporën miratoi listën e plotë të librave për literaturë plotësuese të gjuhës shqipe, që do t’u vijë në ndihmë […]

Mbërrijnë në Rumani, tekstet shkollore dërguar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 23rd, 2019|

[…]

Greqi, nis shpërndarja e teksteve shkollore dërguar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 21st, 2019|

Tekstet shkollore falas për mësimdhënien në Diasporë, të cilat u dërguan nga Qendra e Botimeve për Diasporën në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Postën Shqiptare filluan tashmë të shpërndahen në shkollat përkatëse atje.

Mbërrijnë në Itali, tekstet shkollore dërguar nga Qendra e Botimeve për Diasporën

By |September 20th, 2019|

Mbërritën në Itali, Abetaret dhe librat e Gjuhës Shqipe, tekstet shkollore falas të dërguara nga Qendra e Botimeve për Diasporën në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Postën Shqiptare. Puna për shpërndarjen sa më shpejt sipas shkollave të gjuhës shqipe atje, ka filluar.

Qendra e Botimeve për Diasporën ka dërguar tekste falas për mësimdhënien […]

Takim në Qendrën e Botimeve për Diasporën me albanologun e Universitetit të Shën Petërburgut, Aleksandër Novik

By |September 18th, 2019|

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, zhvilloi sot një takim me studiuesin dhe albanologun e Universitetit të Shën Petërburgut, Aleksandër Novik, me të cilin u bisedua rreth mundësisë së përkthimit dhe botimit në gjuhën shqipe të veprës “Ekspedita në lumin Azov – Gjuha dhe kultura e shqiptarëve të Ukrainës” vëllimi I, […]

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, takim në Konsullatën e Kosovës në Zvicër

By |September 17th, 2019|

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, zhvilloi një takim në Konsullatën e Kosovës në Zyrih të Zvicrës me Udhëheqësin e Misionit/ Ministrin Këshilltar z. Sami Kastrati dhe me Konsullen/Këshilltare znj. Shukrije Ramadani, ku u diskutua rreth politikës së përbashkët për zgjerimin e shkollave shqipe në kantonin e Zyrihut dhe më gjerë, […]