Monthly Archives: May 2021

Takimi i radhës së Këshillit Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD)

By |May 28th, 2021|

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), më 23 maj 2021 mbajti takimin e radhës me anëtarët e saj, ku e pranishme ishte edhe drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën (QBD) znj. Mimoza Hysa.
Takimin e hapi kryetari i Këshillit, z.Vaxhid Sejdiu, i cili paraqiti raportet e anëtarëve, […]

NJOFTIM PËR BASHKËPUNTORË TË JASHTËM 1 PËRKTHYES LETRAR

By |May 28th, 2021|

QENDRA E BOTIMEVE PËR DIASPORëN

NJOFTIM PËR BASHKËPUNTORË TË JASHTËM
1 PËRKTHYES LETRAR

Qendra e Botimeve për Diasporën kërkon bashkëpunëtorë të jashtëm, përkthyes nga gjuha shqipe në gjuhën angleze, për përkthimin e numrit të dytë të revistës letrare “Letra nga Diaspora”.

Përkthyesi duhet të plotësojë këto kërkesa:

Të jetë shtetas shqiptar.
Të […]

Pajtim i plotë i institucioneve të Kosovës dhe Shqipërisë për mësimin plotësues në gjuhën shqipe në diasporë

By |May 21st, 2021|

Më datë 20 dhe 21 maj u organizua në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës në Kosovë një mbledhje pune me përfaqësues dhe drejtues nga Departamenti për Ruajtjen dhe Kultivimin e Arsimit dhe Kulturës në Diasporë i Diasporës në këtë ministri, znj. Maliqe Hashani, z. Ymer Avdiu, […]

QBD-ja prezanton Katalogun e Botimeve ministrit të Shtetit për Diasporën

By |May 19th, 2021|

Sot në dyvjetorin e saj, Qendra e Botimeve për Diasporën, drejtuar nga znj. Mimoza Hysa mirëpriti Ministrin e Shtetit për Diasporën, z. Pandeli Majko, për të prezantuar Katalogun e parë të Botimeve të Qendrës, i cili përfshin mbi 50 tituj si dhe gjithë punën dyvjeçare të Qendrës.

“Me këtë […]

QBD/ Katalogu i parë i botimeve, mbi 50 tituj

By |May 17th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën ka sot, pas dy viteve të funksionimit të saj, Katalogun e parë të Botimeve me mbi  50 tituj. Një shtëpi botuese, një qendër botimi, merr kuptim kur ka aq libra sa të mund të hartojë katalogun e saj. Është kartëvizita më e mirë për […]

2 vjet Qendra e Botimeve për Diasporën

By |May 17th, 2021|

Sot, bëhen 2 vjet që nga krijimi i Qendrës së Botimeve për Diasporën.

Qendra e Botimeve për Diasporën në 2 vjet ka realizuar:

➢ Qendra e Botimeve për Diasporën është institucion në varësi të Ministrit të Shtetit për Diasporën.

➢ Misioni i saj është mbështetja e mësimit të gjuhës shqipe, njohja dhe përhapja […]

Qendra e Botimeve për Diasporën, mbledhje online e bordit te revistës letrare “Letra nga Diaspora”

By |May 15th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën zhvilloi online mbledhjen e bordit të revistës letrare “Letra nga Diaspora” ku morën pjesë: z. Bashkim Shehu (shkrimtar në Diasporën shqiptare në Spanjë), z. Lindita Arapi (shkrimtare në Diasporën shqiptare në Gjermani), z. Durim Taçi (shkrimtar në Diasporën shqiptare në Itali), z. Rudolf […]

NJOFTIM PËR KONKURRIM PËR VEND PUNE

By |May 12th, 2021|

Datë 12.05.2021

NJOFTIM PËR KONKURRIM PËR VEND PUNE

Në zbatim të Ligjit nr.16, date 18/04/2018 “Për diasporën”, të Vendimit të Këshillit të Ministrave për krijimin e Qendrës së Botimeve për Diasporën nr. 469, datë 26.07.2018 si dhe Ligjit nr. 7961, datë 12. 7. 1995 “Kodi i Punës së Republikës së Shqipërisë” i ndryshuar, QBD-ja do të shpallë […]

Ndryshime në Urdhrin nr. 413, datë 26.07.2019, të Ministrit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë

By |May 11th, 2021|

Ndryshime në Urdhrin nr. 413, datë 26.07.2019, të Ministrit të Arsimit, Sportit dhe Rinisë: “Për përcaktimin e rregullave për aplikim, procedurat, afatet dhe dokumentacionin për t’u bërë pjesë e regjistrit shtetëror të mësuesve të gjuhës shqipe dhe të kulturës shqiptare në diasporë”

Në përgjigje të kërkesës së vazhdueshme të […]