Monthly Archives: July 2021

Qendra e Botimeve për Diasporën publikon falas online numrin e dytë të revistës letrare “Letra nga Diaspora”

By |July 23rd, 2021|

Letërsia e migracionit nuk është një fenomen i kohëve të fundit, dhe në historinë e letërsisë shqiptare dëshmi konkrete janë autorët arbëresh. Megjithatë letërsia e krijuar në mërgatë është një dukuri që u konsolidua me hapjen e Shqipërisë dhe valët migratore të fillim viteve ’90. Janë të shumë […]

Drejtoresha e QBD-së takim me drejtorin e Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Ylber Sela

By |July 16th, 2021|

Drejtoresha e QBD-së, znj. Mimoza Hysa priti sot në një takim pune drejtorin e Agjencisë së Zbatimit të Gjuhës së Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Ylber Sela.
Z. Sela prezantoi punën e Agjencisë që drejton dhe paraqiti projektet në zhvillim për mbrojtjen dhe promovimin e gjuhës shqipe sin […]

Drejtoresha e QBD takim me drejtuesen e Bibliotekës Qendrore Shqipe në Kroaci

By |July 16th, 2021|

U zhvillua sot një takim pune e drejtoreshës së QBD-së, znj. Mimoza Hysa dhe znj. Dorotea Kerni, drejtuese e Bibliotekës Qendrore Shqipe në Kroaci dhe mësuese e gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Zagrep.
Z. Kerni bëri një prezantim të punës si drejtuese e bibliotekës në gjuhën shqipe në […]

Tekstet e unifikuara në Diasporë / Komisioni i përbashkët mbyll fazën e parë

By |July 13th, 2021|

Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe i Kosovës për Miratimin e Teksteve Mësimore për Diasporën zhvilloi mbledhjen e radhës në Kosovë, në datat 12 – 13 korrik. Kjo mbledhje u mbajt pas përfundimit të fazës së aplikimeve për recensues për vlerësimin e tekstit mësimor për mësimin plotësues në […]

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën në takim me zv/ministren e Diasporës në Kosovë

By |July 13th, 2021|

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, ndodhet në Prishtinë, ku është takuar me zëvendësministren në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe Diasporës, znj. Liza Gashi.
Gjatë takimit u diskutua mbi qasjen e përbashkët ndaj mësimdhënies së gjuhës shqipe në Diasporë, një politikë e nisur me […]

Promovohet botimi dygjuhësh në pesë gjuhë të huaja i “Tregimeve të moçme shqiptare” të Mitrush Kutelit

By |July 6th, 2021|

Drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën, znj. Mimoza Hysa, prezanton botimin në pesë gjuhë të huaja të “Tregimeve të moçme shqiptare”, një prej veprave më mbresëlënëse e më të dashura të letërsisë shqipe të çdo moshe, trashëgim monumental nga pena e rrëfimtarit mjeshtëror Mitrush Kuteli. Qendra e […]

QBD/ Dalin nga shtypi 18 tituj të rinj të serisë klasikët dygjuhësh

By |July 2nd, 2021|

Dalin nga shtypi edhe 18 tituj të rinj të serisë klasikët dygjuhësh, seri e cila tashmë ofrohet e plotë edhe online, falas nga Qendra e Botimeve për Diasporën në ndihmë të fëmijëve të diasporës.

Librat, të përzgjedhur me kujdes, janë me ilustrime të bukura e tërheqëse, me një shqipërim […]