Monthly Archives: February 2021

Aplikim në konkursin për tekstin mësimor për mësimin plotësues të gjuhës shqipe dhe kulturës shqiptare në Diasporë dhe në Mërgatë

By |February 24th, 2021|

Pas firmosjes së urdhrit të përbashkët për miratimin e paketës së dokumenteve  mbi procedurat e zhvillimit të konkursit të teksteve mësimore për Diasporën, kritereve për recensuesit e teksteve mësimore për Diasporën dhe shpalljen e konkursit për tekste mësimore për Diasporën mes ministrit të Arsimit dhe Shkencës të Kosovës […]

Nisma “Dhuro Libra”, nis procesi i shpërndarjes në Greqi dhe Itali

By |February 18th, 2021|

Është nisur sot nga institucioni i Qendrës së Botimeve për Diasporën drejt Greqisë kontingjenti i parë i librave të dhuruar në kuadër të nismës “Dhuro Libra” për shtetasit shqiptarë që vuajnë dënimin në Institucionet e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Greqi. Ditën e nesërme do të niset kontingjenti […]

Diaspora, tekste të unifikuara mësimore për mësimdhënien e gjuhës dhe kulturës shqiptare

By |February 16th, 2021|

Një ditë pas zgjedhjeve në Kosovë, një ditë para ditës së Pavarësisë së Kosovës përmbushet një prej pikave më të rëndësishme të marrëveshjes së përbashkët mes Shqipërisë dhe Kosovës për tekste të përbashkëta për diasporën. Paketa e dokumenteve për hapjen e konkursit është miratuar dhe firmosur nga të […]

KKAD-ja përshëndet miratimin e paketës së dokumenteve për tekstet mësimore për Diasporën

By |February 11th, 2021|

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë përshëndet miratimin e paketës së dokumenteve rreth procedurave të zhvillimit të konkursit të teksteve mësimore për Diasporën, kriteret e recensuesve, si dhe shpalljen e konkursit për tekstet mësimore për Diasporën hartuar nga “Komisioni i Përbashkët i Shqipërisë dhe Kosovës për Miratimin e […]

Miratohet paketa e dokumenteve për tekstet e unifikuara mësimore për Diasporën

By |February 10th, 2021|

Ministrja e Arsimit, Sportit dhe Rinisë e Republikës së Shqipërisë znj. Evis Kushi dhe Ministri i Shtetit për Diasporën i Republikës së Shqipërisë z. Pandeli Majko, miratuan dhe firmosën paketën e dokumenteve rreth procedurave të zhvillimit të konkursit të teksteve mësimore për Diasporën, kriteret e recensuesve, si dhe shpalljen […]

QBD-ja publikon falas online tekst shkollor për Diasporën

By |February 4th, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën vë në dispozicion falas për shkollat shqipe në Diasporë tekstin shkollor “Të mësojmë gjuhën amtare dhe kulturën shqiptare 1”. Teksti është hartuar në bazë të programit të miratuar nga Ministria e Arsimit, Sportit dhe Rinisë e Republikës së Shqipërisë, për fëmijët shqiptarë që […]

Qendra e Botimeve për Diasporën publikon falas online versionin anglisht të numrit të parë të revistës letrare “Letra nga Diaspora”

By |February 2nd, 2021|

Qendra e Botimeve të Diasporës, me qëllim njohjen e autorëve shqiptarë në Diasporë sjell botimet e tyre në një revistë, e cila tashmë mund të shfletohet falas online, në shqip dhe në anglisht.
Ky botim me intervista, analiza, retrospektive, krijimtari vjen me synimin jo vetë të mbrojtjes dhe përhapjes […]

“Dhuro libra”, një nismë për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit

By |February 1st, 2021|

Qendra e Botimeve për Diasporën dhe Agjencia Kombëtare e Diasporës, mbështesin nismën e ministrit të Shtetit për Diasporën “Dhuro libra” për shtetasit shqiptarë që vuajnë heqjen e lirisë jashtë vendit. Librat e dhuruar do të shërbejnë për krijimin e një fondi me libra shqiptarë në institucionet e vuajtjes […]

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), takim me drejtoreshën e QBD-së znj. Mimoza Hysa

By |February 1st, 2021|

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), më 30 janar 2021 mbajti takimin e radhës me anëtarët e saj,  ku e pranishme ishte edhe drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën (QBD) znj. Mimoza Hysa.

Takimin e KKAD-së e hapi kryetari i saj, dr. Vaxhid Sejdiu dhe, pasi i përshëndeti […]